Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Afvallen in je gezicht? Zó kun je dat het beste aanpakken

afvallen-in-je-gezicht-zo-kun-je-dat-het-beste-aanpakken.jpg

Niet dol op je ronde wangen en wil je tóch graag van die onderkin af? Je bent zeker niet de enige die wilt afvallen in je gezicht: het is één van de meest gezochte zoektermen op Google. We zochten uit hoe je dat het beste kunt aanpakken.

We hebben alleen wel wat slecht nieuws..

Slecht nieuws

Laten we maar meteen met het ‘slechte’ nieuws beginnen: je kunt niet specifiek gewicht of vet verliezen in één gedeelte van je lichaam. Alleen afvallen in je gezicht zal dus waarschijnlijk lastig worden. Daartegenover staat gelukkig wél wat goed nieuws. Als je over je hele lichaam wat gewicht kwijt raakt, zie je het vaak het eerste in je gezicht. Vooral overmatig vocht én vet zullen als eerste verdwijnen uit je gezicht, zeggen experts.

Je hebt het dan ook vast al geraden: als je écht wat vet kwijt wilt raken in je gezicht, zul je moeten afvallen. Dat doe je het beste door een gezond, gevarieerd dieet te volgen en voldoende te bewegen.

Groene groenten en gezonde vetten

Om sneller verschil te zien in je gezicht, moet je volgens fitnesscoach Stuart Pilkington niet alleen focussen op hoeveel je eet. Juist ook wat je eet is belangrijk. “Hoe gezond je huid eruit ziet, wordt grotendeels bepaald door wat je eet,” vertelt hij aan Good To Know.  “Een dieet met veel vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen kan je huid helpen te herstellen, en zorgt dat je minder vocht vasthoudt in je gezicht. Daardoor wordt het minder opgeblazen en puffy, en lijkt je gezicht dus dunner.”

Als je wilt afvallen in je gezicht, is het volgens hem dan ook belangrijk om groene groenten te eten. Ook kun je het beste zorgen dat je genoeg gezonde vetten binnenkrijgt, bijvoorbeeld uit avocado en noten. Hoewel ze wat hoger in calorieën zijn, heeft je lichaam ze wél hard nodig.

Lees ook:
Last van een gezwollen gezicht? Zo kom je ervan af

Cardio voor je gezicht

Als je een strakkere, plattere buik wil train je je buikspieren, bij billen doe je squats. Het is dan ook niet verrassend dat experts aanraden om spieren te trainen wanneer je wilt afvallen in je gezicht. Sowieso is beweging belangrijk. Voldoende bewegen is niet alleen goed als je wat gewicht kwijt wilt raken, maar ook belangrijk voor een goede bloedsomloop, een gezond hart en goede longen. Wist je al dat je gezicht maar liefst 43 spieren heeft? Flink wat te trainen, dus.

Om de spieren rondom je gezicht te oefenen, kun je twintig keer X en O achter elkaar zeggen. Dat kun je bijvoorbeeld doen tijdens het douchen, of terwijl je je ’s ochtend aankleedt. Storen jouw ronde wangen je vooral? Dan is deze – misschien wat gekke – oefening iets voor jou. Zuig iedere dag twintig keer je wangen naar binnen, als een vis. Trek je wangen naar binnen voor vijf seconden, en laat ze dan weer los. Herhaal dat twintig keer per dag, en je zal snel resultaat zien. Vervolgens kun je alle spieren in je gezicht trainen door je mond te openen, vijf seconden open te houden en vervolgens weer te sluiten. Misschien een gekke oefening om op kantoor te doen, maar wel geschikt voor tijdens het koken of stofzuigen.

Meer lezen over afvallen?

Misschien zijn déze artikelen dan wat voor jou:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Good To Know
Beeld | iStock

Ook interessant