Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Fidgeten helpt je afvallen zónder dat je er veel voor hoeft te doen (of laten)

fidgeten-helpt-je-afvallen-zonder-dat-je-er-veel-voor-hoeft-te-doen-of-laten.jpg

Wil je wat kilo’s kwijt, maar heb je geen tijd (of zin) om er écht veel voor te veranderen? Probeer om af te vallen dan eens wat meer te fidgeten. Zónder dat je het echt door hebt, kun je door te fidgeten namelijk flink wat calorieën verbranden.

Denk je nu ‘Fidge-wat?’ Dan leggen we je graag uit wat dat precies is.

Fidgeten

Fidgeten is het maken van kleine bewegingen met je lichaam, meestal je handen en voeten. Bewegingen die je bijna overal kunt doen én vaak onbewust al doet. Denk bijvoorbeeld aan het tikken met je voet, klikken van een pen of schudden met je benen. Die kleine bewegingen blijken je te kunnen helpen om af te vallen zónder dat je er heel veel voor hoeft te doen of laten. En dat je niet voldoende kan doen omdat je de hele dag op (thuis)kantoor zit gaat hier niet op: deze vorm van beweging kan ook gewoon achter je bureau.

Lees ook: Afvallen? Probeer dan dít aantal uren per nacht te slapen

Tikken met je pen of voet

Hoeveel extra calorieën je extra verbrandt door te fidgeten verschilt per beweging. Met je pen tikken helpt je om zo’n 72 calorieën te verbranden, door je billen aan te spannen verbrand je 35 calorieën extra per uur. Tik je de hele dag met je voet? Dan heb je in een dag al snel 350 calorieën extra verbrand. Zélfs klikken met je muis blijkt te helpen af te vallen: per honderd clicks verbrand je zo’n 142 calorieën. Volgens onderzoekers van de University of Bristol verhoogt fidgeten de hoeveelheid calorieën die je verbrandt met 29 procent procent als je zit, en zelfs 38 procent als je staat.

Gezonde levensstijl

Door die hoeveelheden calorieën zullen de kilo’s er (helaas) niet afvliegen, maar alles wat je extra verbrandt is natuurlijk mooi meegenomen. En zoals voor al dit soort trucjes geldt natuurlijk ook hier dat een gevarieerd en gezond dieet en voldoende andere beweging ook nodig blijven om een gezonde levensstijl te hebben.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Welingelichte Kringen
Beeld | iStock

v

Ook interessant