Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

In actie voor het vrouwenhart!

hartstichting-actieweek.png

Een gezond hart en gezonde vaten zijn van levensbelang. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam van zuurstof en bouwstoffen worden voorzien. Toch sterven er dagelijks 107 mensen aan een hart- of vaatziekte, waarvan een kwart jonger is dan 75 jaar. Daarom roept de Hartstichting van 20 t/m 27 september op tot actie. Voor wiens hart kom jij in actie?

Tijdens de actieweek roept de Hartstichting iedereen in Nederland op om in actie te komen voor het hart van een dierbare: een vader die overleden is aan een hartstilstand, een moeder die te maken heeft met de gevolgen van een beroerte, een jong meisje met een hartafwijking.

Waarom een actieweek?

Maar liefst 1 miljoen mensen moeten leven met een hart- of vaatziekte. Dagelijks worden er maar liefst 1000 mensen opgenomen in het ziekenhuis. 107 mensen sterven dagelijks aan een hart- of vaatziekte. Een kwart hiervan is jonger dan 75 jaar. Ook vrouwen zijn kwetsbaar voor hart- en vaatziekten. Zeker na de overgang moeten vrouwen alert zijn op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Soms worden symptomen toegeschreven aan de overgang en wordt niet aan hart- en vaatziekte gedacht. Hart- en vaatziekten zijn echter bij vrouwen wereldwijd doodsoorzaak nummer 1. Levensreddend onderzoek is daarom nog steeds nodig.

Hoe kun je in actie komen? 

1. Koop een sjaal van Dyanne Beekman
Dyanne Beekman (fashionondernemer en televisiepresentatrice) is ambassadrice van de Hartstichting. Ze zet zich in het bijzonder in voor het vrouwenhart.  Dit jaar heeft ze, onder haar label DYANNE, een speciale accessoire lijn ontwikkeld voor de stichting. De accessoires zijn exclusief te koop bij Etos winkels tussen 15 september en 12 oktober. Koop een DYANNE sjaal of andere door haar ontworpen accessoires, zoals een prachtige hamam doek en een bidon. De opbrengst komt ten goede aan de Hartstichting. hartstichting.nl/dyanne

accessoires-hartstichting

Hamam doek € 12,99 | Sjaal € 9,99 | Bidon € 4,99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Doe mee met een actie bij jou in de buurt
Laat net als Dyanne je hart zien en start je eigen actie. Op hartstichting.nl/kominactie vind je een toolkit voor inspiratie. Je kunt je via die site ook aansluiten bij andermans acties.

3. Fondsenwervende televisieshow
De Surprise Show is terug! Dit keer presenteert Henny Huisman de show samen met Do en Airen Mylene op SBS6. Op de laatste dag van de actieweek, op 27 september, verrassen ze in de uitzending hart- en vaatpatiënten en hun naasten. Een zeer belangrijke opname voor de Hartstichting. Met deze show hopen ze vele nieuwe donateurs te werven, om in de toekomst meer onderzoek mogelijk te maken. Kijken dus! Zaterdag 27 september om 21.30 uur op SBS6.

4. Dress Red Day
Draag rood op Dress Red Day om in actie te komen voor het vrouwenhart. Dit jaar valt de dag op zaterdag 27 september. Het is hiermee de laatste dag en tevens het hoogtepunt van de actieweek.

Ken jij iemand die overleden is aan een hart- en vaatziekte? 

Ook interessant