Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Aangrijpend: zo ziet leven met dementie eruit

dementie.jpg

-In samenwerking met Alzheimer Nederland-

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes waarbij de verwerking van informatie in de hersens is verstoord.

Indrukwekkend

Als je Alzheimer hebt verlies je steeds meer herinneringen en kun je voortdurend de weg kwijt zijn. Daarbij valt ook het acceptatieproces zwaar. In Nederland zijn er 270.000 mensen met dementie, waarvan 12.000 mensen jonger dan 65 jaar.

En omdat er nog veel vragen over de ziekte zijn en het moeilijk is om voor te stellen hoe het is om te leven met dementie, is er een korte film uitgebracht.

Leven met dementie

In Beloofd zien we het verhaal van een man die recent de diagnose Alzheimer heeft gekregen, en wat hij moet doorstaan. Het zijn periodes van verdriet en onzekerheid, maar ook hoop en perspectief om nieuwe herinneringen te maken in de toekomst. Met deze korte film hoopt Alzheimer Nederland aan vrienden, familie en geliefden maar ook mensen die nog nooit met de ziekte zijn geconfronteerd, over te brengen hoe het is om te leven met dementie. Een indrukwekkende film die je gezien moét hebben. Beloofd.

Ontroerend om te zien. Bekijk Beloofd hieronder:

Ook interessant