Gezondheid

94-jarige dokter verklapt wat hij eet om griep te voorkomen

griep.jpg

Ondanks zijn hoge leeftijd is Murray Grossan (94) nog steeds niet met pensioen. Hij werkt als kno-arts in een ziekenhuis, wat betekent dat hij dagelijks omringd is door niezende, snotterige en grieperige mensen. Toch heeft hij zelf al zeker geen tien jaar griep gehad. Zijn geheim? Yoghurt!

De arts zweert bij zijn dagelijkse bakje yoghurt voor het voorkomen van griep of een verkoudheidsvirus.

Resistentie

“Ik denk dat het ook te maken heeft met het feit dat ik dagelijks word blootgesteld aan griepjes en allerlei virussen. Daardoor bouw je als arts een bepaalde resistentie op, waardoor je minder snel vatbaar bent. Maar het heeft ook zeker te maken met wat ik elke dag eet,” zo beweert Murray.

Gezonde bacteriën

De 94-jarige arts eet namelijk al jarenlang elke dag een bakje yoghurt. Volgens Steve Bowers, osteopaat en auteur van allerlei boeken op het gebied van gezondheid, zou de bewering van Murray wel kunnen kloppen. “Yoghurt bevat allerlei gezonde bacteriën die vitaminen zoals B6, B12 en K2 produceren. Daarnaast helpen de gezonde bacteriën om slechte bacteriën, zoals E.coli en salmonella, te bestrijden.”

Lekker op gewicht

Maar dat is niet alles: yoghurt heeft namelijk ook nog eens een positief effect op je gewicht. Mensen die tenminste drie keer per week yoghurt eten, komen namelijk minder snel aan dan mensen die weinig tot geen yoghurt eten, zo blijkt uit een studie die recentelijk werd gepubliceerd in het International Journal of Obesity. “En mensen die goed op gewicht blijven, hebben weer minder kans op diabetes, hartziekten en bepaalde vormen van kanker,” aldus Bowers.

Let op

Er is een kleine kanttekening: om van al deze gezondheidsvoordelen te profiteren, moet je wel de juiste yoghurt eten. Ga voor een yoghurt die:

  • niet meer dan 200 calorieën bevat
  • niet meer dan 4 gram vet bevat
  • niet meer dan 30 gram suiker bevat
  • tenminste 6 gram proteïnen bevat.

Bron | Countryliving |
Foto | iStock |

Ook interessant