Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

7x zónder is gezond (en best gemakkelijk!)

fietsen.jpg

Veel dingen die ons leven weliswaar gemakkelijk maken, doen maar weinig voor onze gezondheid. En dus: het kan zonder! Zo word je ook nog eens gemakkelijk fitter.

Vaarwel, fijne boodschappenbezorgdienst.

Er zijn maar weinig klusjes die meer voor je lichaam doen dan een flinke voorraad boodschappen sjouwen…

Geen sportschool?

Wie fit wil zijn… moet stofzuigen. En dweilen, stof afnemen, ramen lappen en bedden verschonen. Zie het schoonmaken van je huis voortaan als een gratis work-out. En niet de badkamer vergeten, hoor: een uurtje tegeltjes boenen staat gelijk aan een lesje pilates!

De auto

Deze spreekt voor zich, toch? Laat ’m vaker staan en pak liever de fiets of ga lopen. Wist je dat je met drie keer per week dertig minuten wandelen het risico op een hartinfarct met maar liefst 25 procent verlaagt?

Weg mail

Hoe vaak stuur je een berichtje naar een collega die gewoon in hetzelfde pand zit? Maak er een sport van om je werkmail zo min mogelijk te gebruiken en je mededelingen als het even kan live over te brengen.

Dag, droger!

De droger de deur uit doen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je lichaam. Was ophangen, was afhalen en was wegtorsen is een hartstikke goede work-out voor je armen en romp.

Dimlicht

Goed om te weten: de sfeer in huis is bepalend voor hoeveel je eet. Mensen die dineren bij gedimd licht zijn relaxter en eten niet alleen langzamer, maar ook minder. Bovendien voelen ze zich
meer tevreden na afloop.

Kruidenpoeder

Neem afscheid van je verzameling kruidenpotjes en begin een kruidentuintje. Verse kruiden bevatten namelijk veel antioxidanten. Bovendien zijn het smaakbommetjes die je maaltijd zó verrijken,
dat je minder zout nodig hebt. Win-win!

fitspecialDit lees je in de Margriet Fit Special 2015. Nu in de winkel en online te bestellen. 

Ook interessant