Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zeven verrassende voordelen van kauwgom kauwen

kauwgom.jpg

Veel mensen eten dagelijks kauwgom. Vaak eigenlijk zonder erbij na te denken, of om na het eten even de vervelende smaak uit hun mond te krijgen. Maar wist je dat, naast een frisse adem, kauwgom nog veel meer goeds voor je kan doen? 

7 verrassende voordelen van kauwgom kauwen

 1. Kauwgom helpt bij het afvallen
  Voel je een eetbui aankomen? Neem een suikervrij kauwgompje om de eerste trek weg te nemen. Door te kauwen zal je minder geneigd zijn om chips of koekjes te gaan snaaien. Simelweg omdat dat niet lekker is in combinatie met kauwgom.
 2. Denk na, kauw kauwgom
  Het is aangetoond dat kauwgom de hartslag verhoogt en daarmee de bloedsomloop bevordert. Zo komt er meer zuurstof naar de hersenen, wat onze hersenfunctie weer kan verbeteren.
 3. Kauw je stress weg
  Een kauwgommetje kan in stressvolle tijden een verlichtend effect hebben. Door het kauwen daalt de aanmaak van het ‘stresshormoon’ cortison, zo blijkt uit onderzoek van de Northumbria University in Engeland.
 4. Het helpt de spijsvertering op gang
  Hoewel het niet direct helpt om voedsel te verteren, verbetert het kauwen wel de prestaties van je spijsverteringsstelsel. Dit komt doordat het de aanmaak van speeksel in je mond stimuleert. En dat activeert weer de spijsvertering en zorgt ervoor dat de toevoer van gal en andere nuttige zuren en enzymen die voedsel verteren, wordt opgestart.
 5. Kauwgom is goed voor je tanden
  De beste manier om tandbederf te voorkomen, is regelmatig poetsen. Maar als dat niet na elke maaltijd lukt, is kauwen op suikervrije kauwgom een goed alternatief.
 6. Handig bij een droge mond
  Omdat kauwgom de speekselproductie stimuleert, helpt het goed tegen een droge mond.
 7. Stoppen met roken? 
  Als je kauwgom kauwt, verminder je niet alleen het verlangen om te snacken, maar ook het verlangen naar nicotine en cafeïne.

Let wel op!

Te veel kauwgom kauwen kan problemen veroorzaken. Zo kan overmatig kauwen in extreme gevallen migraine veroorzaken bij jongeren in de puberleeftijd.

Maar eh… hoe wordt kauwgom eigenlijk gemaakt?


 

Ook interessant