Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

6 tips om de maandag te overleven

slechte-nachtrust.png

Maandag staat niet bepaald te boek als de meest favoriete dag van de week. Logisch, want na alle gezelligheid van het weekend moet er weer gewerkt worden. Toch kun je de eerste dag van de werkweek leuker én succesvoller maken dan je denkt. 6 tips! 

1. Vroeg opstaan
Het klinkt misschien gek, maar vroeg opstaan leidt tot een succesvolle maandag. In plaats van iedere keer maar op snooze te drukken, creëer je meteen een voorsprong als je vroeg uit je bed springt. Bovendien kun je extra lang genieten van je kop koffie en eventueel al wat klusjes verrichten.

2. Maak een to-do-list
Maak voortaan op zondag een soort van to-do-list. Het helpt je op maandag makkelijker door de dag komen, zonder veel na te denken.

3. Muziek
De beste remedie tegen een slecht humeur of een laag energiepeil is muziek. Neem je oordoppen mee naar je werk (indien mogelijk) en draai je favoriete nummers totdat je weer helemaal in het werkritme zit.

4. Beloon jezelf
Voor iedereen die echt een gruwelijke hekel aan de maandag heeft: beloon jezelf na werktijd! Een bezoekje aan de bioscoop of diner met een vriend(in) is misschien nét de stimulans die je nodig hebt om de dag door te komen.

5. Rustig aan…
Bedenk dat je niet alles op een dag gedaan hoeft te krijgen. Verspreid alle taken die je moet doen goed over de hele week. Vermijd ook zo veel mogelijk afspraken op deze dag. Maandag is echt een dag om rustig op gang te komen en alles goed op een rij te zetten. Morgen weer een dag toch?

6. Samenwerken
Maandag is een stuk draaglijker als je samenwerkt. Bespreek het weekend, neem er een kop koffie bij en voordat je het weet is lunchpauze.

Bron: Vrouwonline.nl
Beeld | iStock

Lees ook

Dit vind je misschien ook leuk

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant