Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

6 slimme apps en websites voor mantelzorgers

vrouw-met-smartphone.jpg

Als je langdurig voor iemand zorgt, kun je soms wel wat hulp gebruiken. Met deze superpraktische apps en websites voor mantelzorgers kun je de zorg makkelijker organiseren en met anderen delen.

1. Alzheimer Assistent

Hét digitale hulpje voor mensen die gezamenlijk zorgen voor iemand met dementie. Met de app Alzheimer Assistent kunnen mantelzorgers direct ervaringen en praktische tips uitwisselen. De app bevat informatie over meer dan zestig onderwerpen en dit aanbod zal blijven groeien, omdat je als gebruiker zelf tips kunt delen en onderwerpen kunt aandragen. Download de app via de appstore van Apple of Google Play (voor Android-telefoons).

2. carenzorgt

Via de website carenzorgt.nl kan er een zorgagenda worden geopend. Iedereen die helpt, zet zijn/haar taak in de agenda, zodat er één duidelijk overzicht ontstaat van alle taken en acties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘boodschappen doen’ op dinsdag en ‘helpen met de boekhouding’ op vrijdag. Je kunt de agenda ook koppelen aan zorgorganisaties. Hierdoor kun je als betrokkene ook het zorgdossier bekijken, weet je wanneer de thuishulp langskomt, kun je de rapportage van de verpleging lezen of berichten uitwisselen met de zorgverlener.

3. wehelpen

Met de website wehelpen.nl ben je altijd en overal op de hoogte van wie er in je omgeving hulp kan gebruiken. Wil je best boodschappen doen, een keer de tuin harken of de hond uitlaten voor de buurvrouw? Via de site kun je iets doen voor een ander of extra hulp inroepen voor degene die jij verzorgt.

4. Ongehinderd

Altijd voorbereid op pad. Met de app Ongehinderd vind je snel restaurants, toiletten, attracties en nog veel meer handige en leuke plekken die makkelijk toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een beperking. Download de app via de appstore van Apple of Google Play.

5. MiessAgenda

Met de app MiessAgenda organiseer je eenvoudig zorg én aandacht voor je ouders. Wie kan wanneer met vader naar de dokter? Gaat er zondag een broer of zus bij moeder op de koffie? Je stemt het met familie, vrienden, buren en vrijwilligers allemaal af vanuit één agenda. Per dag kun je invullen wat er is gebeurd (hoe is het bij de fysiotherapeut gegaan, zit vader lekker in zijn vel, heeft moeder andere medicijnen) of wat vader/moeder graag zou willen doen. Download de app via de appstore van Apple of Google Play.

6. Fello

Fello is een andere app om met familie de zorg te verdelen. Alle afspraken staan op één plek en de hele familie weet precies wat-ie waar, wanneer en met wie gaat doen. Met een paar klikken plan je afspraken, verdeel je taken en chat je met elkaar. Naast de app biedt Fello een blog met tips & tricks voor mantelzorgers. Download de app via de appstore van Apple of Google Play.

Kijk voor meer apps op tandemmantelzorg.nl.

Bron | tandemmantelzorg.nl
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Ook leuk om te bekijken 

Vervelend die donkere kringen onder je ogen, je krijgt er vaak een vermoeide blik van. Gelukkig kun je ze heel gemakkelijk wegwerken. Beauty-expert Carmen Zomers legt uit hoe.

(Kun je de video niet zien? Bekijk hem dan via deze link)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant