Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

6 redenen om van de zomer te houden

6-redenen-om-van-de-zomer-te-houden.png

De zomer is voor veel mensen hun favoriete seizoen. Lekker actief buiten zijn, een bruin kleurtje, barbecuen… Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom we zo van de zomer houden. 

Vakantie

De zomer betekent voor velen ook vakantie. Lekker een paar weken vrij van verplichtingen, zoals studie en werk, en samen met je gezin of partner genieten op een camping of huisje in binnen- of buitenland. Of je blijft lekker thuis om klussen te klaren waar je nooit aan toekomt, zoals het schilderen van de dakgoten of het aanpakken van de tuin. Ook dat geeft nieuwe energie en een opgeruimd gevoel in je hoofd.

vakantie-zomer

Barbecuen

Niets lekkerder dan ’s avonds buiten aan te schuiven voor het avondmaal. Dan maakt de barbecue het extra feestelijk. Op een vrije dag bereid je overdag lekkere salades, marineer je het vlees zodat je ’s avonds heerlijk met z’n allen kunt genieten. Op-en-top zomergevoel!

barbecue

Zon

Een van de grootste redenen waarom we van de zomer houden, is het aantal zonuren. We worden instant vrolijk als we wakker worden en de zon schijnt. In juni schijnt gemiddeld het vaakst de zon met 6,8 zonuren, gevolgd door 6,5 in juli en 6,2 in augustus. Daarnaast zorgt de zon er ook voor dat we ons gelukkig voelen, want door zonlicht wordt namelijk endorfine aangemaakt, dit wordt ook wel ‘het gelukshormoon’ genoemd.

vakantie-vieren

Buiten sporten

Kom je in de winter maar niet van die bank, in de zomer gaat het een stuk beter om actief aan de slag te gaan. Wandelen, fietsen, tennis, zwemmen: je hebt er gewoon zin in. En het grote voordeel is dat je van buiten sporten een mooier bruiner kleurtje krijgt dan wanneer je in de zon gaat bakken.

sporten-en-afvallen

IJsjes

Wie aan de zomer denkt, denkt natuurlijk aan ijsjes. Je fietst er gerust een paar kilometer voor om. Wat je ook kunt doen, is ze zelf maken. Je hebt zo ook de controle over de ingrediënten en de hoeveelheid suiker. Erg lekker zijn bijvoorbeeld zelfgemaakte waterijsjes.

waterijsjesBlote voeten

Niets is fijner dan in de zomer lekker op blote voeten door de tuin of over het strand te lopen. Dit werkt eveneens ontspannend en hebt het gevoel ‘geaard’ te zijn. Je bent namelijk helemaal gefocust op wat je voelt en hoe je je voortbeweegt. Het bevordert eveneens de bloeddoorstroming.

wratten-behandelenWaarom ben jij dol op de zomer? 

Ook interessant