Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5x natuurlijke manieren om van je droge hoest af te komen

droge-hoest.jpg

Loop jij al een paar dagen rond met een vervelende, droge hoest? Grijp dan niet meteen naar het medicijnkastje, maar probeer eerst eens deze vijf natuurlijke producten.

Voor je het weet is dat kuchje weer verdwenen.

1. Honing

Misschien een beetje een inkoppertje, maar het helpt echt: drink wat heet water met citroen en honing. Pers een halve citroen in een kop gekookt water, voeg er twee theelepels honing aan toe en roer het geheel goed door. Wedden dat je keel meteen stukken beter aanvoelt?

2. Ananas

Fruit is natuurlijk altijd een goed idee als je je niet zo lekker voelt, maar wist je dat ananas wonderen doet voor je keel? Ananas bevat namelijk het enzym bromelaïne: een enzym dat de druk van je keel haalt en het slijm losmaakt. Eet wat stukjes ananas of probeer een mengsel van ananassap, honing, zout en peper.

3. Zoethoutwortel

Zoethoutwortel bevat antivirale en antimicrobiële eigenschappen, precies wat je nodig hebt om van die hoest af te komen! Doe een beetje zoethoutwortel in je thee en je voelt je meteen beter.

4. Tijm

Als je last hebt van een droge hoest, is tijm je beste vriend. Dit kruid bevat flavonoïden, die weer een ontstekingsremmende werking hebben. Ook helpt tijm om je keelspieren te ontspannen. Voeg twee theelepels gemalen tijmblaadjes toe aan een mok gekookt water en laat het lekker intrekken.

5. Pepermunt

Ook pepermunt werkt verlichtend bij een droge hoest. De menthol in pepermunt kalmeert de keel en breekt het slijm af. Drink een kop pepermuntthee of inhaleer de pepermuntdamp voor het beste effect.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Countryliving
Foto | iStock

Ook interessant