Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5 tips voor een positief zelfbeeld

tips-voor-positief-zelfbeeld.png

Op momenten dat je niet lekker in je vel zit, kijk je al snel negatief naar jezelf. Wallen, die extra kilo’s, je kapsel… Je stoort je overal aan. Niet doen! Ze zeggen niet voor niets dat echte schoonheid van binnenuit komt. Geef je zelfvertrouwen een boost met deze vijf tips! 

1. Perfectie bestaat niet!

Niemand is perfect. Zelfs de modellen in de tijdschriften hebben zo hun complexen en onzekerheden. Imperfectie is juist mooi en maakt de mens uniek. Ga voor de spiegel staan en confronteer jezelf en wees dankbaar voor het lichaam dat je hebt gekregen.

2. Functioneel

Een lichaam is niet gemaakt om mooi te zijn, maar om te functioneren. Maak gebruik van die functie en draag er zorg voor.

3. Maak je geen zorgen

Als je terugkijkt op de afgelopen twintig jaar, wat komt er dan in je op? “Was ik maar niet zo dik” of “wat heb ik veel leuke dingen gedaan en beleefd.” Door jezelf deze vraag te stellen, komt naar voren wat het belangrijkste in je leven is.

4. Niet vergelijken

Natuurlijk mag je jaloers zijn op iemands krullen of slanke lijn, maar kijk ook zeer zeker naar je eigen sterke punten. Misschien heb je prachtige handen, volle lippen of mooie borsten. Wees er trots op. Laat je zelfbeeld ook zeker niet vormen door mensen in je omgeving. Ook zij hebben zo hun onzekerheden.

5. Kleding

Kleding is heel belangrijk voor een positief zelfbeeld. Als je je niet fijn voelt in een kledingstuk, maakt het je een stuk onzekerder. Investeer daarom in comfortabele outfits, zodat je je lichaam ook meer accepteert. Je zult zien dat je dan meteen begint te stralen.

Ook interessant