Margriet logo
null Beeld

5 tips om het beste uit je dag te halen

Het leven gaat zo snel! Tijd om het beste uit je dag te halen. En daar hoef je helemaal geen groot budget of veel extra tijd voor te hebben. Kleine gebaren of actie's waar je niet direct bij stilstaat, kunnen je al aan een blij gevoel helpen op een stressvolle dag. Met deze gemakkelijke tips van health-coaches Jeroen Coenen en Gareth Stubbs wordt je dag vanzelf een opgewekte.

1. Belletje

Stop met wat je aan het doen bent. Pak je telefoon en bel iemand die je lief is (en al een tijdje niet hebt gesproken) om te zeggen dat je aan hem/haar denkt. Het hoeft maar dertig seconden te duren en kan een groot verschil maken.

2. Bedankt!

Schrijf vijftien dingen op waar je dankbaar voor bent. Lekker old school met pen en papier. Het hoeven niet alleen grootse dingen te zijn, zoals de aanwezigheid van een familielid of goede vriend, maar ook juist kleine dingen, zoals de prachtige herfstbladeren in je tuin. Dit lijstje geeft je een fijn gevoel en laat je even stilstaan bij mooie momenten.

3. Water

Wellicht is het alweer even geleden dat je een glas water hebt gedronken. Sta dan op en schenk er nog eentje in! We drinken veel minder water dan nodig is. Probeer je vochtinname goed op peil te houden en drink zo veel mogelijk water gedurende de dag. Een goed punt op je 'dankbaarheidslijstje' van nummer 2: genoeg water. Veel mensen in deze wereld hebben dit niet.

4.  Rekken & strekken

Stretchen is natuurlijk heel goed voor je fysieke flexibiliteit, conditie en spieren. Maar wist je dat je geestelijke gezondheid er ook veel baat bij heeft? Om emotioneel en mentaal te kunnen groeien, moeten we ook dáárin soepel zijn. Start je dag met tien minuten stretchen en pak tijdens het rekken direct een kleine meditatie mee. Dit leidt tot een productievere dag en laat je op verschillende niveau's groeien.

5. Lach!

Tover een lach op je gezicht. Ook dat is gratis!

Jeroen Coenen en Gareth Stubbs runnen het prachtige D-Toxd Retreat in de bergen van Spanje. Daar schotelen ze hun gasten (onder andere) de lekkerste sappen, fijne wandelingen en goede coachsessies voor en zorgen ze voor een uitgebreid optioneel Body-Mind-Life programma tijdens een ontspannende 'detox'-vakantie. Voor Margriet.nl delen ze fijne health-tips en recepten.

Bron: D-toxd Retreat Spain

Hoe haal jij het beste uit je dag?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden