Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5 tips om goed voor je buik te zorgen

activia-header-beeld.png

We doen ons best om voor onze buik te zorgen, maar hebben niet altijd alles in de hand. 5 praktische tips om je een duwtje in de rug te geven.

Margriet samen met Activia

Bouw regelmaat in je voedingspatroon

Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te ontbijten, lunchen en dineren. Onze darmen zijn gebaat bij een regelmatig voedingspatroon. Eet op vaste tijden, als je bijvoorbeeld de ene dag om 09:00 uur ontbijt, doe het die dag erna dan ook. Houdt dit patroon dan ook aan voor zowel ontbijt, lunch en diner.

Neem de tijd

Even snel achter je computer lunchen, op de bank dineren of in de auto ontbijten. We nemen niet altijd voldoende tijd om ons eten te nuttigen. Snel eten zorgt ervoor dat er grotere stukken in je maag-darmkanaal terechtkomen; kauw rustig en neem goed de tijd.

Beweeg

Beweging is goed voor onder andere de normale werking van je spijsvertering. Houd je van wandelen? Dat komt goed uit. Trek de wandelschoenen aan of maak een ommetje tijdens de lunch. Als je rond de 5.000 tot 10.000 stappen aantikt per dag, ben je goed bezig!

Drink meer water

Wist je dat de meeste mensen in Nederland te weinig water drinken? Water is belangrijk voor de spijsvertering. Drink elke dag twee liter. Vergeet je vaak om te drinken? Koop een recyclebare fles en neem die overal mee naartoe, zodat je niet vergeet om voldoende water te drinken.

Varieer in je voeding

Een vezelrijk voedingspatroon en gevarieerde voeding zijn belangrijk voor een goede spijsvertering. Probeer nieuwe recepten uit en kies bijvoorbeeld voor peulvruchten, volkoren brood en noten.


Dit artikel wordt gesponsord door Activia

Probeer eens Activia muesli, een heerlijke bron van vezels. Activia muesli is een heerlijke combinatie van milde yoghurt met onze exclusieve levende yoghurtculturen & een mix van granen, noten en rozijnen.
Je buik zorgt goed voor jou, dus zorg goed voor je buik.*

Klik hier om Activia te proberen voor maar 0,50 eurocent.

*Activia is een bron van calcium en bevat levende yoghurtculturen. Kijk voor meer informatie op activia.nl.

Ook interessant