Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5 simpele trucs tegen muggen(beten)

mugenbier.png

Met het mooie weer komen ook meer muggen je tuin en huis in. Jezelf beschermen tegen insecten is altijd het beste medicijn tegen beten. Heb je al aan deze simpele (maar handige) tips gedacht?

Kies een natuurlijke insectenspray voor jezelf

Er zijn genoeg goedjes op de markt die muggen gegarandeerd weren, maar om nou de hele zomer je lichaam met chemicaliën als DEET in te smeren… Ga je niet naar een tropische bestemming, maar blijf je in je Hollandse achtertuin, dan is geregeld smeren met natuurlijke smeersels als aloë vera, citroenolie of citroen-eucalyptus een prima alternatief. De reformwinkel kan goede mugwerende sticks bieden zonder chemicaliën.

Leeg het kinderbad

Muggen houden ervan om zich voort te planten in stilstaand water. Gooi dus geregeld het opblaasbad in de tuin leeg (niet zomaar de put in gooien, da’s zonde. Dus geef de plantjes ermee water), maak de randen goed schoon en vul het pas weer als er gebruik van wordt gemaakt.

Draag wit

Draag je donkere kleuren dan trek je eerder insecten aan, die je kleding waarschijnlijk aanzien voor een dierenvacht. Draag lichte, felle kleuren om jezelf minder aantrekkelijk te maken.

Leg je geur onder de loep

Natuurlijk, het is heerlijk om naar een roosje te ruiken, maar niet alleen jij vindt dat lekker. Muggen zijn dol op bloemengeuren. Ga dus voor minder bloemig, op sla je parfum over.

Bron: prevention.com

 

Wat doe jij tegen muggen?

Ook interessant