null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

5 redenen waarom je schaamteloos moet poepen op het werk

Poepen op het werk. Voor veel mensen, vooral vrouwen, heerst daar nog altijd taboe rond. Dít zijn de redenen waarom je gewoon zou moeten gaan.

En een aantal tips om het goed te kunnen verbloemen…

1. Het is normaalste zaak van de wereld

Wanneer je de hele dag op je werk zit is het helemaal niet raar als je op een gegeven moment moet poepen. Iedereen poept, ook je collega’s. Ze zullen je echt niet raar aankijken als je nét iets langer op het toilet zit dan normaal. Hoewel het natuurlijk fijner is om gewoon thuis uitgebreid naar de wc te gaan, hoef je je nergens voor te schamen. Bijkomend voordeel als je gewoon gaat op het werk: zo heb je weer ietsje langer pauze.

2. Je poep ophouden is slecht voor je

Houd je je poep zo lang mogelijk op tot je thuis kunt gaan? Niet fijn en daarnaast ook erg ongezond. Je darmen worden onrustig, waardoor je buikpijn krijgt. Nog een belangrijke reden om gewoon naar de wc te gaan: hoe langer je het ophoudt, hoe sterker de geur zal zijn.

3. Niemand hoeft het te horen

Wanneer je eenmaal over de drempel heen bent gestapt en je eindelijk rustig kunt toiletteren, is het wel zo fijn om je sporen uit te wissen. Leg bijvoorbeeld een laagje wc-papier in het toilet, zodat niemand het hoort plonsen. Dit zorgt er bovendien voor dat het water niet opspat.

4. Niemand hoeft het te ruiken

Hoe vervelend is het wanneer je net klaar bent en je ziet dat er geen luchtverfrisser staat… Wees goed voorbereid en neem een flesje deodorant mee. De echte professionals kunnen ook speciale wc-spray meenemen, die alle nare geurtjes maskeert. Erger je je aan de poeplucht van anderen? Laat die spray dan gewoon in de wc staan, zodat iedereen het kan gebruiken. Ook een goede tip: trek tussendoor iets vaker door, dit neemt namelijk ook de geur mee.

5. En dan is er altijd nog... het smoesje

Kijk voor je het toilet verlaat nog even achterom, om te checken of je écht al je (rem)sporen hebt uitgewist. Wanneer je ziet dat er iemand staat te wachten als je naar buiten loopt en je je toch (onterecht) geneert, doe dan alsof je neus bloedt en benadruk voor de zekerheid even dat jij het daar ook al zo vond stinken.

null Beeld

Heb jij het Margriet-puzzelboekje al? Ideaal voor op de bank, onderweg... of welja, op de wc. Bestel 'm hier.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Cosmopolitan

Beeld | iStock

Ellen SmitsGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden