Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

4 redenen waarom je buikje niet verdwijnt

waarom-je-buikje-niet-verdwijnt.png

Sport je je suf, eet je gezond, maar wil dat buikje maar niet platter worden (of de taille smaller)? Dan zit het geheim misschien in een van de volgende zaken: 

Tekort aan magnesium

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor een goede gezondheid. Het zorgt ervoor dat je bloeddruk op peil blijft en dat calcium goed wordt opgenomen. Bovendien toont een studie uit Engeland aan dat een magnesiumsupplement ook een gunstig effect heeft op de vochthuishouding tijdens je menstruatie. Dit betekent dat je een minder opgeblazen gevoel hebt. Voor een platte buik is het daarom belangrijk om magnesiumrijke voedingsmiddelen, zoals groene bladgroente, bonen en noten, te eten, of een magnesiumsupplement te proberen.

Verkeerde work-out

Veel mensen gaan als een gek en op een hoog tempo joggen als ze willen afvallen. Het probleem met deze aanpak is dat er vaak geen rekening wordt gehouden met de hartslag. Voor een optimale vetverbranding is namelijk een maximaal aantal hartslagen per minuut nodig. Een redelijk betrouwbaar sommetje dat je kunt maken is: maximale hartslag = 220 -/- je leeftijd. Dat komt dus neer op 175 hartslagen per minuut als je 45 jaar bent. De ideale hartslag voor afvallen en vetverbranding ligt tussen de 60 en 70% van je maximale hartslag.
Een nog effectievere manier om je buikje aan te pakken is cardiotraining combineren met spierversterkende oefeningen. Hierdoor versnelt je hartslag en gaat je metabolisme-level omhoog. Dat laatste blijft zo tot ongeveer 24 uur na de work-out. Een verhoogd metabolisme zorgt voor een hogere vetverbranding. En natuurlijk verbrand je tijdens de cardiotraining ook veel calorieën en creëer je spieren met de krachttraining.

Te weinig slaap

Te weinig slaap beïnvloedt de wijze waarop je lichaam voedsel verwerkt. Op de lange termijn kan dit zelfs tot extra kilo’s leiden. Uit een studie blijkt dat vrouwen die minder dan vijf uur per nacht slapen 32% méér kans hebben op gewichtstoename dan vrouwen die meer uren per nacht slapen. Daarnaast blijkt uit een onderzoek van de Nutrition Research Center dat vrouwen die vier uren in plaats van acht uren slapen ook nog eens meer calorieën binnen krijgen. Dat komt doordat te weinig slaap zorgt voor een toename van het hormoon dat de eetlust stimuleert: ghreline.

Frisdrank

Frisdrank met veel calorieën is niet bevorderlijk voor je dieet, maar wist je dat zelfs de light-varianten je taille kunnen verbreden? Uit een studie. gepubliceerd in het tijdschrift Obesity, blijkt dat het consumeren van light frisdrank ook bijdraagt aan een verhoogde omvang van de taille en het buikvet, omdat de zoetstoffen in de frisdrank een signaal afgeven aan de spijsvertering dat er voeding met een hoge caloriewaarde volgt. Wanneer die calorieën vervolgens niet komen, is ons lichaam ‘verbaasd’ en worden hongergevoelens versterkt. Voor een platte buik is het dus belangrijk om de frisdrank te laten staan en over te gaan op water.

Ook interessant