Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5 ongezonde kanten van het huwelijk

ongezonde-kanten-huwelijk.png

Een huwelijk heeft hoogte- en dieptepunten. Daar kunnen we allemaal over meepraten. Maar heb je je ooit afgevraagd in hoeverre het huwelijk goed is voor je gezondheid? Vooral als je een ongelukkige relatie hebt, is het opletten geblazen!

Slechte communicatie

Laat de communicatie te wensen over binnen een relatie, dan kan dit verschillende kwaaltjes opleveren, zoals hoofdpijn, depressie, angst, slapeloosheid en gespannen spieren.

Dagelijks ruzie

Af en toe ruzie is niet erg, maar als je dagelijks met elkaar aan het bekvechten bent, is het risico op hartproblemen aanzienlijk groter. Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat vrouwen met huwelijksstress drie keer meer kans hadden op een nieuwe hartaanval. Ook wordt de bloeddruk, bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau verhoogd. Dit verhoogt op z’n beurt het risico op een hartziekte, beroerte en diabetes type 2.

Slaaptekort

Als je een partner hebt die snurkt, kan je slaappatroon behoorlijk verstoord worden. Op de lange termijn heeft dit gevolgen voor je gezondheid. Denk aan depressies, een verhoogde kans op angst en hart- en vaatziektes.

Gewichtstoename

Uit diverse onderzoeken blijkt dat samenwonen en ook trouwen ervoor zorgt dat vrouwen aankomen. Denk aan een wijntje en toastje om het extra gezellig te maken. Ook is de kans groot dat je, als je eenmaal getrouwd bent of samenwoont, de eetgewoontes van je partner overneemt. En als die niet heel gezond zijn, kunnen de kilo’s eraan vliegen.

Bron: HLN.be

Ook interessant