null Beeld

5 gezonde vragen aan Carlos Lens

In de rubriek ‘5 gezonde vragen aan…’ vragen we (on)bekende mensen naar hun leefstijl. Deze week legt well-being coach Carlos Lens uit wat het verschil is tussen cardio- en krachttraining en hoe je ook zonder sportschool aan je dagelijkse beweging komt.

Welke sport is het beste als je wilt afvallen?

"Vaak denken mensen dat je door middel van cardiotraining het meeste afvalt. Dit is niet zo. Als je wilt afvallen, kun je veel beter krachttraining doen. Met krachttraining is je lichaam namelijk wel 48 uur bezig met het verbrandingsproces, terwijl met cardiotraining het verbrandingsproces al ongeveer drie uur na de training ophoudt."

Wat is een goede oefening voor de buik?

"De Bicycle abs is een goede oefening voor de schuine en onderste buikspieren. Ga op je rug liggen en maak fietsbewegingen, terwijl je op je rug ligt. Hoe meer je de benen strekt, hoe zwaarder het is. Tegelijkertijd beweeg je de linkerelleboog naar de rechterknie en andersom. Door het draaien van de romp train je de schuine buikspieren. Houd de handen naast je hoofd (en niet achter je hoofd!) en laat de schouders van de grond voor een optimale spanning op de buikspieren."

Hoeveel keer per week sporten raad je ons aan?

"Minimaal drie keer per week sporten levert het beste resultaat op."

Heb je simpele tips om dagelijks meer te bewegen zonder sportschool?

"Er zijn veel manieren om dagelijks meer te bewegen zonder naar de sportschool te gaan. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, doe de boodschappen met de fiets of ga een blokje om. En goed nieuws: vanaf februari kun je ook via www.bycarlos.nl meedoen met de thuis-workouts!"

Wat is het verschil tussen cardio- en krachttraining?

"Krachttraining zorgt voor vorm in het lijf en verbranding, cardiotraining zorgt voor een betere conditie en een beetje verbranding. Je krijgt dus geen betere conditie met krachttraining, maar wel de conditie om een krachttraining beter vol te houden en met cardiotraining train je niet de spieren, je zal geen kipfilets wegtrainen, maar je conditie gaat wel vooruit."

Over Carlos Lens

Tijdens de 60 dagen Margriet Fit Challenge zal Carlos Lens je dagelijks begeleiden met een bewegingsvideo. Carlos is well-being coach en helpt mensen met zijn bewegingsprogramma's zoals Big Diet en Move that body op een gezonde manier in beweging te blijven. Daarnaast heeft hij verschillende sportcentra opgericht waar je lessen in kickfun, circuit, thai bo, en intensity workout kunt volgen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden