Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

4x waarom wandelen zo goed voor je is

woman-walking-through-meadow-at-sunset.jpg

Wandelen is goed voor je: je komt tot rust, je wordt er fit van en je bent lekker buiten! Al na twintig minuten wandelen kun je je hoofd leegmaken. Wist je dat wandelen ook goed is voor je creativiteit? Maar helemaal goed voor je gezondheid én je hebt er alleen een paar goede wandelschoenen voor nodig.

Margriet samen met Campina

Goed voor gezondheid

Maar welk effect heeft wandelen dan op je gezondheid? Heb je even? Regelmatig naar buiten gaan voor een stevige wandeling houdt je spieren soepel en versterkt je botten en gewrichten. Ook heeft wandelen een positief effect op je bloedsomloop, is het goed voor je spijsvertering en bevordert het de vetverbranding, conditie en je immuunsysteem. En in de natuur zijn, , zorgt voor de aanmaak van vitamine D!

Lekker voor de lijn

Wist je dat je ongemerkt behoorlijk wat calorieën verbrandt met een rondje lopen? Je vetpercentage wordt lager. Misschien merk je het niet zo snel als je op de weegschaal staat, maar je broek zal losser om je heupen vallen. Door vaak te wandelen zullen je benen strakker worden. Hierdoor krijg je ook strakkere kuiten en billen. En dit zorgt er weer voor dat je minder last krijgt van spataderen.

Zorgt voor ontspanning

Wandelen heeft een positief effect op je stresslevel. Een stukje lopen stimuleert de hersenactiviteit en vermindert stress, slapeloosheid, angst en depressies. Trek er daarom lekker op uit en maak een lange wandeling. Bereid je goed voor door een mooie route uit te stippelen. Even je hoofd leegmaken en lekker ontspannen.

Lekker buiten

De natuur doet veel voor een mens. Door te genieten van de frisse lucht en mooie omgeving kom je tot jezelf. De natuur kan je inspireren en stimuleert je zintuigen. Ga maar naar buiten, je wordt meteen vrolijk als de zon schijnt en je alles ziet bloeien! Helaas gaat onze natuur steeds verder achteruit. Maar hier kunnen we iets aan doen en ook Campina besteedt er aandacht aan.

Liefde voor de natuur

Wist je bijvoorbeeld dat de boeren van Campina duurzaam te werk door extra aandacht te besteden aan koe, natuur en klimaat? Elke koe krijgt een zachte ligplaats in de wei, zodat hij/zij lekker op z’n gemakje kan herkauwen. Maar er wordt ook gedacht aan het welzijn van andere dieren, ze leggen bijvoorbeeld stroken met wilde planten en bloemen aan. Dit trekt vlinders, vogels en insecten aan. Zodat ook zij een fijnere leefomgeving hebben. En wij daar lekker tussen kunnen wandelen!

Help ook een handje!

Vind je het ook belangrijk dat je producten kiest die worden gemaakt van de melk van boeren die extra aandacht besteden aan koe, natuur en klimaat? Je kunt ze gemakkelijk herkennen in de supermarkt aan het PlanetProof keurmerk. Ontdek op Campina’s duurzaamheidspagina hoe steeds meer boeren bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Ook interessant