Gezondheid

4x waarom plantaardig eten zo goed voor ons is

gardening-is-a-work-of-heart.jpg

– In samenwerking met Becel

Zonder vlees of vis een lekkere maaltijd op tafel zetten: het is lang niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. En plantaardig eten is ook nog eens heel lekker.

1 Puur natuur

De tomaat, broccoli en graankorrel. Allemaal producten die zonder tussenkomst van een dier tot stand zijn gekomen. Puur natuur –natuurlijker kan het niet!

2 Energieboost

Plantaardige voeding bevat veel vitamines en mineralen. De goede vetten in plantaardige voeding geven je lichaam energie. Je hoeft niet je hele voedingspatroon om te gooien, met wat kleine wijzigingen kom je al een heel eind.

3 Het is heel gevarieerd

Een groot misverstand is dat je niks meer ‘mag’ als je plantaardig eet. Waarschijnlijk wordt je voedingspatroon juist gevarieerder omdat je bewuster stilstaat bij wat je dagelijks in je mond stopt: de heerlijkste groentes, fruit, noten, granen en zaden. Maar ook peulvruchten zoals linzen, kikkererwten en tofu. Zo krijg je ook belangrijke voedingsstoffen binnen.

4 Ingewikkeld? Welnee!

Kies bij elke maaltijd voor iets plantaardigs, dan kom je al heel ver. Smeer bijvoorbeeld bij het ontbijt Becel Biologisch 100% plantaardig op de boterham, kies tijdens de lunch eens voor volkorenbrood met plantaardig beleg (avocado, humus). En probeer ’s avonds een wrap met groentes.

Tip!

Boter valt niet onder plantaardige voeding. Veel margarines ook niet, omdat ze vaak wolvet bevatten. Becel Biologisch biedt uitkomst, want deze margarine is 100% plantaardig. Makkelijk smeerbaar, smaakt lekker romig en is ook nog eens sojavrij. En wist je dat de oliën in Becel van nature omega 3 en 6 bevatten die goed zijn voor het hart? Smeren maar!

becel packshot

Ook interessant