Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

3 redenen waarom je beter geen wattenstaafje kunt gebruiken!

vrouw-raam.jpg

In samenwerking met A.Vogel

Wacht even met dat wattenstaafje als je last hebt van overmatig oorsmeer. Drie redenen waarom je beter voor een oorspray kunt kiezen.

1. Een beetje oorsmeer hoort erbij

Oorsmeer is een normaal en natuurlijk verschijnsel. Het beschermt je oor tegen vuil, stofjes, bacteriën en vocht. Ook zorgt het smeer ervoor dat de dunne huid van de gehoorgang niet uitdroogt. Je hoeft dus niet meteen met een wattenstaafje aan de gang als er oorsmeer in de gehoorgang zit. Bij het ouder worden kan oorsmeer droger en harder worden. Ook hoorapparaten en oordoppen kunnen de aanmaak en afvoer van oorsmeer verstoren. Er kan dan een oorsmeerprop ontstaan. Deze klachten zijn gelukkig eenvoudig te verlichten.

2. Met een wattenstaafje maak je het vaak alleen maar erger

Een beetje oorsmeer in de oorschelp kun je gerust verwijderen met een wattenstaafje. De binnenkant van het oor reinigt zich echter zelf. Die hoef je dus niet schoon te maken, zeker niet met een wattenstaafje. Een wattenstaafje kan de kwetsbare huid van de gehoorgang beschadigen. Ook duw je er oorsmeer verder mee naar achteren. Hierdoor kan een oorsmeerprop ontstaan, die weer een grotere kans geeft op een gehoorgangontsteking.

3. Een oorspray verzacht het oorsmeer

Een overmatige hoeveelheid kun je voorkomen met een oorspray. De Oorspray Oorsmeer* van A.Vogel verzacht oorsmeer en bevordert op die manier dat het op natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Bij geregeld gebruik gaat de spray bovendien de vorming van oorsmeerproppen tegen.

Meer weten over het gebruik van de oorspray van A.Vogel? Kijk op avogel.nl. Hier lees je ook over de Oorspray Jeuk*, die de droge huid in de gehoorgang verzacht en kalmeert.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. KOAG/KAG-nummer 11-0518-0617

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Lees ook

Bekijk ook

Veel vrouwen hebben last van kwetsbaar haar dat pluist, dit komt door het gebruik van stylingtools, maar kan ook komen door de shampoo die in de badkamer staat. Tijd voor een nieuw schoonheidsritueel.

Ook interessant