Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

10x sportschool-etiquette

sport.png

Gefeliciteerd: je hebt de gang naar de sportschool weten te maken. Poets dan wel je sportschool-etiquette even op. Zo val je niet op als beginner en wordt het een stuk fijner in de sportschool. Ben je al een doorgewinterde bezoeker? Ook dan is een beetje etiquette wel zo handig. 

De 10 sportschool geboden:

1. Gij zult uw work-outspullen niet laten rondslingeren
Waterflesjes, sportrui en/of sporttas. Prima in je eigen huis, maar laat ze in de sportschool niet rondslingeren. Dat oogt onrustig en men kan er snel overheen struikelen.

2. Gij zult niet kwebbelen
Het is natuurlijk gezellig en motiverend om samen met een vriendin te trainen, maar ga dan ook echt trainen. Luidruchtig kletsen en ondertussen apparaten bezet houden zonder ze echt te gebruiken, kan andere sporters irriteren.

3. Gij zult andermans koptelefoon respecteren
Zeg natuurlijk gezellig gedag als je een bekende ziet. Maar ga niet iemand met een koptelefoon op, zomaar op zijn schouder tikken. Diegene is geconcenteerd bezig en kan zo behoorlijk schrikken en daardoor zelfs uit balans raken. Dat is gevaarlijk als je met zware apparaten traint.

4. Gij zult delen
Het lijkt fijn om alle benodigde spulletjes zoals matje, dumbells, hoepels et cetera, om je heen te verzamelen, maar houd ze niet te lang bezet. Andere mensen in de sportschool hebben de spullen óók nodig voor hun training. Je kunt ze toch niet allemaal tegelijk gebruiken.

5. Gij blijft bij het eigen scherm
Het is heel verleidelijk om mee te kijken op het schermpje van het cardio-apparaat van de buurman of -vrouw. Hoe hard gaat hij? Hoelang is zij al bezig? Niet doen. Diegene ziet vanuit zijn ooghoeken heus wel dat je ‘m in de gaten houdt. Het voelt voor hem of haar net zo onprettig als dat er iemand constant meekijkt op jóuw computerscherm.

6. Gij zult de telefoon in de kleedkamer laten
Je e-mailtjes, appjes of telefoontjes bijhouden/beantwoorden kan in de kleedkamer en telt niet als een work-out.

7. Gij zult op tijd voor de groepsles zijn
Best irritant als de les moet worden stilgelegd omdat iedereen met zijn of haar matje moet opschuiven om plaats te maken voor een laatkomer. Vooral bij yoga- of balansoefeningen haalt dat mensen uit hun concentratie.

8. Gij zult het apparaat schoonvegen
Maak het fitness- of cardio-apparaat na de work-out schoon. En misschien ook wel vóórdat  je je work-out erop begint. Want lang niet iedereen houdt zich aan dit gebod.

9. Gij zult niet in een wolk van parfum sporten
Natuurlijk is zweetlucht ook geen pretje, maar jezelf hullen in een parfumwolk voordat je überhaupt hebt bewogen,  is not done in de sportschool. Hierdoor kan je mede-sporter duizelig worden. Bovendien mengen transpiratie en parfum niet goed. Geen parfum dus. Dit geldt niet voor deodorant!

10. Gij zult niet staren
Oké toegegeven, er is een hoop te zien in de sportschool, van kleedkamer tot in de sportles. Maar hé, niet staren!

 

 

Bron: RealSimple

 

Waar irriteer jij je aan in de sportschool?

Ook interessant