Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

10.000 stappen per dag zetten? Koop een stappenteller

wandelen-schoenen-voeten-gympen.jpg

Elke dag 10.000 stappen of passen zetten, daarmee haal je de norm voor een gezond leven. Voor het idee: 10.000 stappen staan gelijk aan zo’n zeven kilometer lopen. Als je een stappenteller gebruikt, kun je precies in de gaten houden of je dit dagelijks haalt.

Eigenlijk is wandelen de ideale manier om genoeg te bewegen. Je kunt het altijd en overal doen en het is onder andere goed voor je hart en je bloedvaten, gewicht en geheugen. Met deze vier tips lukt het je om 10.000 stappen per dag te zetten.

Drie soorten stappentellers

Er zijn drie soorten stappentellers: apps voor je smartphone, kleine apparaatjes die je aan je broekriem klemt en sportarmbanden. Ze meten bijvoorbeeld hoeveel stappen je hebt gezet, welke afstand je hebt afgelegd, hoeveel minuten je (in)actief bent geweest en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Als je een stappenteller wilt aanschaffen, zijn er legio keuzes. Afhankelijk van je doel (bijvoorbeeld meer wandelen en bewegen of afvallen) en je budget, kies je een stappenteller. Zo zijn apps die je op je telefoon kunt downloaden bijvoorbeeld vaak gratis. Nadeel daarvan is dat je je telefoon misschien niet altijd bij je draagt. Een apparaatje dat je aan je broekriem klikt, heb je voor elk budget. Ze zijn er al voor een paar euro, duurdere kosten een paar tientjes. Een sportarmband is vaak duurder, maar daarmee heb je ook meer mogelijkheden om te meten (bijvoorbeeld handig voor bij het hardlopen).

Zin om te beginnen met die 10.000 stappen? Hieronder vind je een aantal handige voorbeelden van verschillende stappentellers:Bron: Consumentenbond (voor de soorten stappentellers)

Ook interessant