Margriet logo
Header Geen 18 meer nov22 Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

We hijsen ons in ons mooiste pakkie voor de ‘seniorendisco’, zoals we deze avond zelf hebben gedoopt

Of ze mee naar de ‘seniorendisco’ wil gaan, appt een vriendin. Begint lekker vroeg en om 00.00 uur sta je weer buiten. Goed plan, vindt Elsemieke. Al had ze daar wel wat meer ‘senioren’ verwacht.

Er is een clubavond in Club P., die al om 20.00 uur begint en tot 00.00 uur duurt. ‘Je weet wel Club P., waar we vroeger gingen afteren,’ appt mijn vriendin er enthousiast achteraan. Ik moet hard lachen, vroeger belandden we dus wel eens na het uitgaan daar, om een uur of 6 in de ochtend. We dansten dan het laatste beetje energie eruit, tot we weer naar buiten strompelden en schrokken van onze mascara in het ochtendlicht. De zaterdagmarkt was tegen die tijd al gestart, de eerste vroege vogels kochten broodjes en bloemen. En wij… wij gingen moe en bezweet richting ons bed.

Voor de ‘oudjes’

Hoe anders is het nu. Heerlijk, al om 20.00 uur ’s avonds beginnen, dat zal wel echt iets voor ‘oudjes’ als wij zijn, mensen die ook op zaterdagochtend gewoon weer fris en fruitig willen opstaan. We hijsen ons in ons mooiste pakkie en vertrekken met onze mannen richting ‘seniorendisco’, zoals we deze avond zelf hebben gedoopt.

Eenmaal aangekomen bij de club, zijn er wel wat leeftijdsgenoten, maar het overgrote deel is toch gewoon student en hooguit 25 jaar. Het mag de pret niet drukken, de club is afgeladen vol en al binnen een kwartier staan we met zijn allen te dansen, biertje in ons hand. Wat blijft dat toch lekker, af en toe even helemaal los op de dansvloer.

Herentoilet

Op een gegeven moment moet ik naar de wc. Er staat een enorme rij bij het damestoilet. Ik ben een beetje recalcitrant door het bier en vraag aan de twee meisjes voor me (hadden echt mijn dochters kunnen zijn) of ze mee willen; het herentoilet in sneaken. “‘Moet u ook zo nodig, mevrouw?” Met zijn drieën doen we een poging om bij de mannen naar binnen te gaan, maar de toiletjuffrouw stuurt ons resoluut weg. De meisjes en ik druipen af, terug naar die lange rij dan maar. “Wel heel leuk dat u nog steeds uitgaat, mevrouw. Ik hoop dat ik dat op uw leeftijd ook nog doe,” zeggen de meisjes bij het afscheid nemen.

Ik ga nog even terug naar mijn cluppie ‘senioren’, voor we de laatste trein weer terug nemen naar het Groene Graf, zoals onze lommerrijke omgeving ook wel eens wordt genoemd.

Ook een ‘Geen 18 meer'-momentje? Stuur ons je reactie via margriet.nl/reageer.

Elsemieke VisserRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden