Header Geen 18 meer NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Steeds vaker merk ik dat de digitale snelweg wat te snel dreigt te worden voor mij

Corine vindt het hartstikke mooi, alle nieuw technische mogelijkheden van deze tijd. Maar soms loopt ze toch tegen wat zaken aan...

Sinds een jaar rijd ik zakelijk een elektrische auto waar ik heel blij mee ben. De auto heeft een actieradius van ongeveer 300 km en voor langere afstanden moet ik mijn auto opladen langs de snelweg. Toch wel even spannend, weer zo’n nieuw apparaat met allerlei knoppen en kabels. Maar even goed kijken op het digitale scherm.

De kabel is meteen goed aangesloten, ik houd mijn pasje tegen het scherm aan en GO zou je zeggen. Maar er gebeurt helemaal niets. En dan sta je daar. Opeens hoor ik een jongen door het raam van de auto achter me roepen: “Mevrouw, u moet nog wel even op de middelste knop drukken.” “Ooo, dankjewel,” stamel ik, met het schaamrood op de kaken en mompelend dat het mijn eerste keer is bij de snellaadpaal.

Cijferreeksen en QR-codes

Op het jaarlijkse personeelsfeest stond ik voor kluisjes om mijn jas en tas op de bergen. Ik zag een QR- code en diverse cijferreeksen en daar ben ik niet meer heel geduldig voor. Ook het onthouden van de cijferreeks gaat weleens mis. Zo beschamend om dan de beveiliging te moeten roepen.

De drankjes vloeiden al rijkelijk en de muziek schalde vrolijk door de ruimte, liever snel met de voetjes van de vloer met collega’s. Maar ja, hoe moet het dan met mijn jas... Ergens in de hoek zag ik een ruimte waar ik mijn jas goed kon wegstoppen, wat een opluchting. En gelukkig was mijn jas er ook nog bij het verlaten van het feest. Vooral het gemak dient de mens.

Digitale snelweg

Steeds vaker merk ik dat de digitale snelweg wat te snel dreigt te worden voor mij. Mijn dochters moeten daar wel om lachen en wijzen mij op nieuwe apps en andere handige en slimme tools op mijn smartphone. En daar maak ik graag gebruik van, nooit te oud om te leren natuurlijk. Ook op de werkvloer zie ik het verschil tussen mij en de jongere generatie. Die introduceert nieuwe manieren van communiceren. Er wordt niet meer getelefoneerd, maar ze staan met elkaar in contact via social media, video en apps. Zij verwachten dezelfde flexibiliteit, snelheid en diversiteit op de werkvloer. Zo brengen zij de digitale transformatie in een stroomversnelling.

Iets meer grip

We kunnen er echt niet meer omheen, al die nieuwe ontwikkelingen. En daar is helemaal niets mis mee. Ik zou alleen willen dat ik er iets meer vat op had...

Ook een ‘Geen 18 meer'-momentje? Stuur ons je reactie via margriet.nl/reageer.

Corine SchumacherRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden