8 voordelen van het drinken van gemberthee

Deel dit artikel:

Gember is een veelzijdig knolletje. Van de heel specifieke geur en smaak houd je, of niet. Gezond is gember zeker, want gember bevat een verscheidenheid aan antioxidanten, vitamines, mineralen en essentiële oliën. 

Een gemakkelijke manier om gember toe te voegen aan je dagelijkse voeding is het drinken van gemberthee.

8x voordelen van het drinken van gemberthee:

 1. Kalmeert de maag
  Gember staat bekend om zijn vermogen de maag te kalmeren. Gember kan misselijkheid door reisziekte en ochtendmisselijkheid verlichten.
  Maak een kopje gemberthee met citroen om het ongemak te verlichten.
 2. Vermindert stress
  Gemberthee heeft een kalmerend effect op de geest en lichaam. Gember helpt stress te verminderen en verbetert de stemming. Voel je een bedrukte stemming aankomen? Las een korte pauze in voor een kopje gemberthee.
 3. Versterkt het immuunsysteem
  Studies hebben aangetoond dat gemberthee het immuunsysteem kan versterken en je beschermt tegen infecties, verkoudheid en griep.
 4. Verbetert de doorbloeding
  Gember bevat diverse vitamines, mineralen en aminozuren die de bloedcirculatie in het lichaam kunnen verbeteren. Dit maakt het mogelijk zuurstof te leveren aan alle cellen in het lichaam.
 5. Verlicht pijnlijke spieren
  Naast het feit dat gemberthee de doorbloeding verbetert, helpt gember ook bij gevoelige en pijnlijke spieren. Of je nu hoofdpijn hebt, pijnlijke ledematen van de kou of spierpijn na een intensieve training, gemberthee kan het ongemak helpen te verlichten.
 6. Zorgt voor een frisse adem
  Je kunt een slechte adem bestrijden door een gezonde mondhygiëne en het drinken van gemberthee. Het helpt je gehemelte te reinigen waardoor de mond fris aanvoelt en reukvrij is.
 7. Helpt bij afvallen
  Gemberthee kan je helpen gewicht te verliezen; gember versnelt de spijsvertering. Daarnaast helpt gember vet te verbranden en het metabolisme te verhogen.
 8. Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer
  Studies tonen aan dat gember het verlies van hersencellen, typisch verbonden aan de ziekte van Alzheimer, kunnen vertragen.

Lees meer:

Afwisselen met thee? Denk dan aan groene thee.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief