Waarom je rauwe kip nooit met water moet afspoelen

Deel dit artikel:

Het klinkt misschien een beetje gek: rauwe kip onder de kraan afspoelen. Toch zijn er genoeg mensen die het doen, om eventuele bacteriën (zoals salmonella) eraf te wassen.

Maar wat blijkt? Dit zorgt er in feite alleen maar voor, dat de bacteriën nog meer over je aanrecht worden verspreid. Volgens onderzoekers van de Drexel University en de New Mexico State University is het dan ook niet slim om rauwe kip van tevoren te wassen.

Goed garen

Tijdens het wassen van een kip komen de bacteriën in je gootsteen terecht, over je aanrecht en over je eigen handen. Je ziet dat misschien niet, maar het gebeurt wel. Volgens de onderzoekers dood je de bacteriën alleen door de kip goed te garen. Mocht je twijfelen, dan kan een kookthermometer uitkomst bieden: gare kip moet een kerntemperatuur van zo’n 75 graden Celsius bereiken.

Niet vergeten

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een schone snijplank en een schoon mes gebruikt en dat je alles na gebruik meteen afwast. Vergeet ook niet je handen goed te wassen!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Culy.nl
Foto | iStock