Zo maak je zelf crème fraîche

Deel dit artikel:

Zelf crème fraîche maken is supersimpel. Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig!

Allereerst: je kunt in bijna elk recept de crème fraîche vervangen door yoghurt. Dat is gezonder en smaakt ook lekker fris. Het enige nadeel is dat yoghurt minder dik is. En soms wil je gewoon wat romigers door je soep, saus of guacamole. Met wat karnemelk en slagroom maak je de lekkerste crème fraîche!

Dit heb je nodig:

500 ml (ongeklopte) slagroom
30 ml karnemelk (of yoghurt)

Zo maak je het:

Meng de slagroom in een glazen pot met de karnemelk (of yoghurt). Dek af met een keukenpapiertje of plasticfolie en laat het 24 uur op warme kamertemperatuur staan. Bij de warmte kunnen de melkzuurbacteriën goed hun werk doen. Hoe langer je de crème fraîche laat staan, hoe dikker hij wordt. Sommige mensen laten ‘m wel twee dagen staan. En dat is het! De eigengemaakte crème fraîche kun je tot ongeveer twee weken in de koeling bewaren.

TIP Als je de crème fraîche na 24 uur op kamertemperatuur nog niet dik genoeg vindt, kun je ‘m nog een dag in de vriezer zetten. Dan wordt-ie extra dik. Maar altijd eerst op kamertemperatuur beginnen!

Lees ook

Bekijk ook

Mascara uitgedroogd? Dit is de oplossing.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.