Minder suiker eten? Probeer dit van Céréal dan eens!

Deel dit artikel:

‘Vanaf vandaag ga ik écht minder snoepen.’ Herkenbaar? Makkelijker gezegd dan gedaan. Af en toe snoepen kan geen kwaad, maar dan wel met mate en met gezonde varianten. Zo zit je wel goed met zoet!

Margriet samen met Céréal

We weten allemaal dat te veel suiker niet goed voor je is. Overmatig gebruik van suiker kan leiden tot hart- en vaatziektes, overgewicht en diabetes. Suiker kan er ook voor zorgen dat je net niet helemaal de controle hebt over je gewicht. Maar dit betekent niet dat je zoetigheid helemaal moet schrappen uit je voedingspatroon. Bewustwording kan al een verschil maken. Margriet zet een aantal tips voor je op een rij.

Weet wat je eet!

Je zult je verbazen in welke voedingsmiddelen er allemaal suiker zit. In pasta en vleeswaren bijvoorbeeld, en ook brood bevat veel suiker. Probeer voortaan tijdens het boodschappen doen op de voedingswaarde-informatie op het etiket te letten. Wie weet leg je het betreffende product wel sneller terug in het schap. Let op: siroop en honing behoren óók tot de suikers.

Probeer producten te vervangen

Wanneer je minder suiker gaat consumeren, zul je er de eerste dagen énorm veel zin in krijgen. Ga jezelf dan vooral niet kwellen, maar probeer in kleine stapjes te denken. Ga voor een zoetje in de koffie, voor naturel yoghurt in plaats van de gezoete variant met aardbei en vervang de muesli uit de supermarkt door een zelfgemaakte – nog lekkerder ook!

Goed bezig met Céréal

Is die zelfgemaakte muesli toch wel heel erg minder zoet? Een snufje kaneel maakt al een heel verschil. En kun je dat koekje bij de koffie echt niet missen? Céréal heeft heerlijke producten waarin de klassieke suiker is vervangen door maltitol. Dit is een natuurlijke smaakmaker die wordt gewonnen uit tarwe en mais. Deze suikervervanger heeft dezelfde zoete smaak, maar levert minder calorieën en houdt je energie in balans. Geen last dus van een plotselinge energieboost en een energiedip achteraf. Zo voorkom je snackattacks én overconsumptie van suiker.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek het assortiment van Céréal en maak kans op twee vrijkaarten voor Margriet Winter Fair! Op de producten uit het suikerbewuste assortiment van Céréal vind je een bon die je kunt uploaden op de actiepagina cereal.nl/winactie. Hier vind je ook de actievoorwaarden.

Céréal is te vinden in het schap met gezonde voeding in de supermarkt.