Winnen! Maak kans op Gezond slank met de Foodsisters (verlopen)

Deel dit artikel:

Vaak wordt gedacht dat je bij een koolhydraatarm dieet geen koolhydraten meer eet. Maar dat is niet zo. Je eet er wel minder en haalt nog geen 30-40 procent van je dagelijkse energie uit koolhydraten. Daarnaast eet je onbeperkt groenten (gekookt, rauw of gebakken) en eiwitten (in de vorm van vlees, vis en eieren) tot je voldoende verzadigd bent. Gezonde vetten mogen, maar met mate. Denk aan avocado, noten, vette vis en olijfolie. Je gaat dus niet minder eten, maar wel in andere verhoudingen.

Foodsisters Amande en Janneke: “We zien fantastische resultaten bij mensen die koolhydraatarm eten: niet alleen in afname van gewicht, ook andere fysieke klachten worden minder. Daarom maken wij ons al jaren hard voor het reduceren van koolhydraten en suiker in onze voeding. We weten zelf maar al te goed hoe druk het leven van alledag kan zijn. Dus kiezen we in onze gerechten soms voor praktische ingrediënten, zoals een zak voorgesneden groentemix. Ons doel is niet om je culinaire hoogstandjes te leren koken, maar wel hoe je na een drukke werkdag een gezonde maaltijd op tafel zet. En hoe je een slanke lunch kunt maken vol groente maar zonder de oude vertrouwde boterham.”
geen

Honger lijden
“Voldoende en gezónd eten vinden wij belangrijk. Voeding met ongezonde suikers en koolhydraten vervang je door voeding waar goede vetten en veel eiwitten in zitten. Hierdoor houd je langer een verzadigd gevoel en heb je minder de behoefte om te snoepen.”

Je voelt je energieker
“Schommelingen in de suiker-spiegel door snelle koolhydraten en suikers maken dat je je snel moe en futloos voelt. Door minder koolhydraten te eten blijft je suikerspiegel stabieler. Dit zorgt ervoor dat je minder snel een ‘dip’ krijgt.”

Af en toe smokkelen mag
“Nemen wij nooit een wijntje met een borrelhapje op een terras? Of een ijsje bij mooi weer? Zeker wel, maar met mate. Het zijn altijd ‘geplande’ eetmomenten en dat moet af en toe kunnen, helemaal als je deze leefstijl op lange termijn vol wilt houden. Het gevaar zit ’m juist in het snoepen wanneer je alleen bent, zoals emotie-eten.”

Gezond slank met de Foodsisters

Janneke en Amande Koeman zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Ze helpen mensen af te vallen door te adviseren over koolhydraatarm eten. In hun nieuwste boek Gezond slank met de Foodsisters staan makkelijke, suikervrije en koolhydraatarme recepten die vooral ook erg lekker zijn!  Margriet en Nieuw Amsterdam geven vijf keer Gezond slank met de Foodsisters weg. Kans maken? Vul dan snel het winformulier in.

Lees ook

Bekijk ook

Zo maak je gebroken oogschaduw weer als nieuw.


Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.