Waarom je eigenlijk ook het klokhuis van een appel moet opeten

Deel dit artikel:

Ben jij een van die zeldzame personen die een appel tot en mét het klokhuis opeet? Dan ben je heel gezond bezig. 

Dit blijkt uit Oostenrijks onderzoek.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Gezondste bacteriën in klokhuis

Onlangs berichtten we nog over dit onderzoek en hoe schokkend veel bacteriën er op een appel zitten. Maar wat we daarbij niet vertelden, is dat de meest gezonde bacteriën daarvan in, jawel, het klokhuis zitten. Met het eten, van dit binnenste onderdeel van de appel, krijg je extra vezels en anti-oxidanten binnen. En die zijn hartstikke goed voor je darmen.

Biologische appel

Je kunt volgens de wetenschappers het best voor een biologische appel gaan, omdat die door de grotere verscheidenheid aan bacteriën gezonder zijn. Even doorbijten als je denkt klaar te zijn met je appel, dus.

Citroenen, olijven, sinaasappels en vijgen uit eigen tuin eten? Deze set van vier mediterrane fruitboompjes koop je met 56% korting in de Margriet Shop.

Bron | AD
Beeld | iStock