Is het veilig om rijst opnieuw op te warmen?

Deel dit artikel:

Als je geen zin hebt om te koken, dan bieden de restjes van de vorige avond uitkomst. Maar je kunt lang niet alles zomaar opnieuw opwarmen. Het eten van opgewarmde rijst kan bijvoorbeeld voedselvergiftiging veroorzaken.

Let daarom goed op de volgende dingen.

Verwarmen

Volgens de National Health Service in de Verenigde Staten moet je sowieso nooit langer dan één dag wachten met het opnieuw verwarmen van rijst. Daarnaast moet je het nooit vaker dan één keer opnieuw verwarmen en moet je ervoor zorgen dat de hele maaltijd goed warm is voordat je het consumeert.

Ziek

Ziek geworden na het eten van opgewarmde rijst? Dan is de bacillus cereus-bacterie de boosdoener. Symptomen zoals braken en diarree treden meestal op na een periode van één tot vijf uur.

Schadelijke bacterie

Het koken van rijst doodt niet noodzakelijkerwijs alle bacteriën. Dus wanneer rijst op kamertemperatuur wordt afgekoeld, kan de bacillus cereus-bacterie zich vermenigvuldigen en schadelijk worden als het wordt geconsumeerd. Wees voorzichtig als je rijst opwarmt.

Bron | The Independent
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.