Wat is gezonder: koeienkaas of geitenkaas?

Deel dit artikel:

Pinterest

Je hoort weleens dat geitenkaas beter verteerbaar zou zijn dan koeienkaas. Maar klopt dat wel? Dit zegt de diëtist.

Volgens Marijn van Meel van De Diëtistenpraktijk in Deurne is eerder het tegenóvergestelde waar. “Als je een dierlijk product neemt, kun je het best kiezen voor een product dat afkomstig is van een koe. Dat is door mensen het makkelijkst op te nemen,” vertelt ze in de krant Trouw. Geitenkaas is bovendien vaak vetter, vult ze aan.

Slankste keuze: hüttenkäse of mozzarella

Wie het graag zo gezond mogelijk houdt, kiest volgens de diëtist voor de magere koeienkaasvariant, zoals 20+- of 30+-kaas. Maar er zijn twee soorten die nóg magerder zijn: hüttenkäse en mozzarella. “Dan zit je nog lager met het vetpercentage. Zelfs bij 20+-kaas heb je nog altijd twintig procent verzadigd vet.” Mensen met een hoog cholesterol kunnen volgens haar daarom zelfs beter helemaal geen kaas eten. Tenzij ze dus voor hüttenkäse of mozzarella kiezen.

Trek gekregen? Deze heerlijke Italiaanse tosti met mozzarella gaat er altijd wel in. Of wat dacht je van deze verrukkelijke herfstsalade met pompoen, linzen en geitenkaas? Eet smakelijk!

Beeld | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Dokter Rutger over vitamine D.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.