Door de scheet van je partner blijf je gezond

Deel dit artikel:

Voor de een is een scheet laten waar je partner bij is geen enkel probleem, terwijl de ander het een ramp vindt en zich kapot schaamt.  Goed nieuws voor iedereen die weleens een wind laat bij zijn of haar partner: de lucht zou namelijk gezond voor ons zijn.

Wees niet bang voor die lucht

We kunnen er niet omheen: een wind ruikt nu eenmaal niet naar bloemetjes. Vandaar de geïrriteerde blikken als je partner je lachend of zelfs bijna trots aankijkt nadat hij een scheet heeft gelaten. Toch geeft nieuw wetenschappelijk bewijs hem eigenlijk gelijk: onderzoekers aan de Universiteit van Exeter hebben ontdekt dat het juist gezond is om de winden van een ander in te ademen.

Een van de onderzoekers, Dr. Mark Wood, vertelt: “Hoewel waterstofsulfide bekendstaat als het stinkende gas in rotte eieren – en natuurlijk in winden – wordt het van nature in ons lichaam geproduceerd en is het een wondermiddel voor je gezondheid. Het zou in de toekomst weleens kunnen worden aangeraden als hulpmiddel in de strijd tegen verschillende ziekten.”

Met een wind is veel te winnen

Door het onderzoek kwamen de wetenschappers erachter dat met enige regelmaat inademen van het gas het risico op ziekten als een hartaanval, beroerte en zelfs bepaalde vormen van kanker kan verlagen. Voor mensen op leeftijd zou het ervoor kunnen zorgen dat dementie en artritis verminderen.

Zo kan een scheet je leven dus letterlijk leuker maken…

Brond | nsmbl en ladbible.com
Beeld | iStock

Bekijk ook

Door deze truc heb jij de perfecte paardenstaart.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.