Grieperig? Eet deze kleurrijke groente!

Deel dit artikel:

We pellen vaak een sinaasappeltje als we denken dat we extra vitamine C kunnen gebruiken. Maar in dat geval kunnen we beter een kiwi eten. Of, nóg beter: rode paprika!

Behoefte aan een extra dosis vitamine C? Dan is een sinaasappel zeker geen slechte keuze. Sinaasappels staan op de derde plaats van meest gegeten vruchten als het gaat om de hoeveelheid vitamine C. Alleen aardbeien en kiwi’s (met stip op nummer één) bevatten meer van deze belangrijke vitamine.

De winnaar: rode paprika

Maar als je écht wilt doorpakken, dan doe je een rode paprika door je salade. Van alle groente- én fruitsoorten bevat de rode paprika namelijk de allermeeste vitamine C! Tenzij je rauwe spruitjes meeneemt in de vergelijking. Ongekookt zijn dat net zulke vitaminebommetjes als rode paprika, maar zodra je ze kookt, gaan er vitamines verloren.

Gezonde kleuren

Moet het per se een róde paprika zijn? Ja, dat is zeker het geval. Een rode paprika bevat namelijk iets meer vitamines en mineralen dan groene, gele en oranje paprika’s. Toch zijn ook de andere kleuren kerngezond. Ook zij bevatten meer vitamine C dan andere groente- en fruitsoorten, op spruitjes na dan. Maar hun rode broertje steekt er met kop en schouders bovenuit.

Toch geveld door de griep? Zo lang ben je besmettelijk > 

 

Bron | Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO)

Lees ook

Bekijk ook

Zo veel calorieën verbrand je per sport.

Artikelen van Margriet.nl gratis in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.