6 Redenen om nú gember te eten

Deel dit artikel:

Gember kun je met recht een superfood noemen. Gember zou het immuunsysteem een boost geven en een gunstige invloed hebben op de spijsvertering en stofwisseling. Daarnaast heeft gember een antibacteriële werking en helpt de wortel tegen keelpijn en nog veel meer. Genoeg redenen om gember wat vaker te eten.

Je kunt gember vers eten of in poedervorm, verwerken in een gerecht of er heel gemakkelijk thee van zetten (gooi een vers stukje in gekookt water en laat even trekken).

Ga voor gember, en wel hierom:

Weg gif

Deze ‘wortel’ zit bomvol antioxidanten en zorgt ervoor dat chemische toxische stoffen worden afgebroken en zich niet ophopen in het lichaam.

Verwarming

Ben je van huis uit gevoelig voor kou? Of wat rillerig door de zomerse storm of regen? Gember verwarmt je lichaam van binnenuit.

Spijsvertering

Gember is goed voor je spijsvertering. Bij je sushigerecht wordt daarom ook gember aangeboden. Gember kalmeert de maag als je te veel van dat lekkers hebt gegeten. En helpt tegen een opgeblazen gevoel.

Wagenziekte en misselijkheid

Gember is een geweldig (en bewezen) middel tegen wagenziekte, duizeligheid en misselijkheid. Gember werkt ook tegen ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap.

Ontstekingsremmend

Verschillende studies wijzen uit dat bij regelmatige inname van gember er een ontstekingsremmend effect kan ontstaan. Ontstekingziektes als verschillende soorten reuma kunnen hier baat bij hebben. Keelpijn? Gember remt de keelontsteking, aldus de alternatieve geneeswijzen!

Detox

Gember stimuleert de bloedsomloop en wekt een gezonde transpiratie op. Op die manier verlaten afvalstoffen je lichaam: een natuurlijke detox.

Bron | themindunleashed.org Preventievegezondheidszorg.com/gember.php
Reumafonds.nl Nu.nl
Foto | Sanoma Media Assets Delivery

Nog meer powerfoods uit de keuken: zo krijg je de geur van knoflook en uien van je handen. Bekijk het in deze video:

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief