Nationale Week Zonder Vlees: zo maak je een heerlijke doperwtenspread

Deel dit artikel:

Deze doperwtenspread is heerlijk op de boterham, cracker, rijstwafel of als dip. En hij is niet alleen gezond, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken: binnen vijf minuten staat de lekkere spread op tafel. Dit recept komt van de foodblog We are Food Junkies van de zussen Nicky en Daphne, waar je overigens nog veel meer smakelijke en snelle recepten kunt vinden. 

Dit heb je nodig

  • 200 g doperwten
  • 100 g feta
  • 40 blaadjes munt
  • keukenmachine/blender

Zo maak je de doperwtenspread

Voeg alle ingrediënten toe in de blender en mix tot een glad geheel.

Beeld & bron | We are Food Junkies

5-11 maart: Nationale Week Zonder Vlees

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. In deze week worden alle Nederlanders opgeroepen een week lang geen vlees en vis te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Een initiatief met als doel Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe gemakkelijk en lekker een dagje zonder vlees en vis op je bord kan zijn.
Kijk voor meer informatie op weekzondervlees.nl.

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat deze week zien hoe je jezelf een optische ooglift geeft. Alles wat je nodig hebt is haar uitleg,  oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.