Waarom je nooit een avocadopit moet weggooien

Deel dit artikel:

Veel mensen zijn liefhebbers van de avocado. Deze vrucht is dan ook hartstikke lekker én gezond. Hier zijn 6 redenen om vaker avocado te eten. Maar wist je dat de pit die we altijd weggooien ook eetbaar is? Dit is zelfs het meest voedzame deel van de avocado!

De avocadopit zit vol met antioxidanten die celveroudering tegengaan en daarnaast ook je immuunsysteem verbeteren. Doe je aan de lijn? Ook dan moet je juist de pit eten: hierin zitten namelijk ontzettend veel vetverbranders.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je de pit kan klaarmaken.

 

bron: CookLoveShare.nl

Lekkere avocado-recepten:
Gezond ontbijtje: avocado-smoothie
Koud soepje met avocado, appel en munt
Recept: avocado uit de oven


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op
 Margriet.nl/nieuwsbrief