Nationale Week Zonder Vlees: rijkgevulde omelet als lunch of avondeten

Deel dit artikel:

Deze rijkgevulde omelet met spinazie, avocado, geitenkaas en granaatappelpitjes zet je snel en gemakkelijk op tafel. Ideaal: je kunt hem eten als lunch én als avondeten. Dit recept komt van de foodblog We are Food Junkies van de zussen Nicky en Daphne, waar je nog veel meer lekkere recepten kunt vinden. 

Dit heb je nodig

  • 6 eieren
  • 1 avocado, in stukjes
  • paar takjes basilicum
  • hand spinazie
  • 30 g geitenkaas
  • handje walnoten
  • handje granaatappel
  • peper en zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Zo maak je de omelet

  1. Verwarm een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur.
  2. Kluts de eieren en voeg wat zout toe.
  3. Bak je omelet gaar en beleg hem met de ingrediënten.
  4. Strooi er als laatste nog een snuf peper overheen en aanvallen maar!

Beeld & bron | We are Food Junkies

11- 17 maart: Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees en vis te eten en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederlanders op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn. Kijk voor meer informatie en vegetarische recepten op weekzondervlees.nl.

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.