Lekker recept: Kabeljauwburger met gemarineerde ui en dille-yoghurtsaus

Deel dit artikel:

Kabeljauw, daar lusten we er wel eentje van. Het is een populaire vis met stevig wit vlees dat je op allerlei manieren kunt bereiden. Maak er eens deze verrassende hamburger mee.

Dit heb je nodig:

  • paar takjes dille en munt
  • sap van 1 citroen
  • 1 suikerklontje
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • versgemalen peper, zout
  • 4 pistolets, open gesneden
  • 100 g spinazie
  • 4 el olijfolie
  • 1 el dragonazijn
  • 75 g zeekraal
  • 1 minicourgette
  • 600 g kabeljauw(haasjes), in 4 stukken
  • 1 el bloem

Zo maak je het:

  1. Snipper de steeltjes van de dille en de munt en houd de blaadjes apart.
  2. Roer ze door het citroensap, los het suikerklontje erin op en laat de ui hierin 30 min. marineren.
  3. Hak de kruidenblaadjes fijn en roer ze door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Gril het brood kort op de snijkanten in een hete grillpan.
  5. Besprenkel de spinazie met olie en azijn.
  6. Verhit 1 el van de olie en stoof de zeekraal hierin 2 min.
  7. Gril de courgette in de met olie bestreken hete grillpan.
  8. Bestuif de vis aan beide kanten met bloem.
  9. Verhit de rest van de olie en bak daarin de vis krokant en goudbruin, maar sappig van binnen. Laat uitlekken.
  10. Bestrijk de onderste broodhelften met yoghurt, beleg met spinazie en leg de vis erop.
  11. Verdeel de courgette en de zeekraal erover.
  12. Garneer met gemarineerde ui en de rest van de yoghurt.
  13. Dek af met broodkapjes.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 30 min. marineren ui

Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit Margriet 35. Bestel deze editie na via magazine.nl.

Margriet 35

Ook leuk om te lezen:

En… weg is dat buikje! 7 snelle tips voor een platte buik
Handige video’s: zó hap, bak en fileer je vis
Waarom je beter geen parfum kunt dragen op een eerste date