Italiaans met een twist: volkoren spaghetti met avocadosaus

Deel dit artikel:

Mmmm, lekker spaghetti! Maar heb je zin om je pasta net even anders klaar te maken? Kies dan voor volkoren spaghetti met een saus van avocado. Simpele twist, maar lekker…

Wat heb je nodig?

  • 400 g volkoren spaghetti
  • zout
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 30 g amandelen
  • 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
  • 6 el olijfolie
  • 2 rijpe avocado’s geschild en ontpit
  • 200 g jonge bladspinazie
  • 100 g gamba’s (optioneel)
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Zo maak je het

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Rasp intussen de schil van de citroen en pers het sap uit. Pureer de amandelen met het citroensap, de knoflook, de helft van de olijfolie en avocado.
  3. Hak de spinazie grof. Giet de pasta af en schep om met de spinazieblaadjes en de avocadosaus.
  4. Verdeel het gerecht over 4 (diepe) borden en besprenkel elk bord met de overige olijfolie.
  5. Lekker met gamba’s en Parmezaanse kaas.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: binnen 30 minuten klaar

Bekijk ook:

Bron: Cook Love Share