Hummus: zó maak je deze lekkere en gezonde dip gemakkelijk zelf

Deel dit artikel:

Met een grote tafel vol lekkere hapjes en flink wat vrienden en familie kom je de avond wel door. Deze heerlijke hummus is snel te maken en ideaal om brood of groentes in te dippen!

Dit heb je nodig

  • 300 g kikkererwten, blik
  • 3 el citroensap 75 g tahin*
  • ± 2 tl harissa*
  • 1 el granaatappelmelasse*
  • zeezout
  • scheut extra vergine olijfolie
  • chilivlokken

*Deze ingrediënten zijn te koop bij mediterrane supermarkten, XL supermarkten en online.

Zo maak je het

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang het vocht op.
  2. Spoel de kikkererwten koud, laat uitlekken en houd 3 el apart voor de garnering.
  3. Mix de rest fijn in een keukenmachine met het citroensap.
  4. Voeg de tahin, de harissa en de granaatappelmelasse toe. Mix tot een gladde pasta, verdun hem eventueel met wat van het opgevangen bonenvocht.
  5. Breng de hummus op smaak met zout.
  6. Schep hem in een schaal en garneer met de achtergehouden kikkererwten, de olie en chilivlokken naar smaak.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Variatietip! Je kunt eindeloos variëren met smaken. Meng de kikkererwten bijvoorbeeld met geroosterde paprika of zongedroogde tomaten, of met geroosterde pijnboompitten en fijngesneden bladpeterselie.

Productie | Colette Beyne
Styling en receptuur | Debby de Mangelaere
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Haarhack: Hoe was je je haar zonder dat het gaat pluizen?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief