Wereld Yoga Dag: Eropuit! (Of 5 yogaoefeningen die je achter je bureau kunt doen)

Deel dit artikel:

Het is vandaag Wereld Yoga Dag, deze dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties. Bij deze dag horen natuurlijk yogaoefeningen. Als je een zittend beroep hebt, is het fijn om af en toe je benen te strekken. Natuurlijk is het slim om zowel op je werk als thuis de trap te nemen, maar je kunt ook eenvoudig een paar yogaoefeningen achter je bureau doen om je gewrichten soepel en in goede conditie te houden.

Opdrukken

Ga op je stoel zitten en zet aan beide kanten van je heupen je handen op de zitting. Druk jezelf vervolgens omhoog. Houd je schouders laag en span je buikspieren drie tot vijf ademhalingen aan. Doe dit daarna nog twee keer.

Armen strekken

Adem in en strek je armen omhoog. Kruis daarbij je vingers in elkaar met de binnenkant van je handpalmen naar buiten. Strek hierbij eerst naar rechts en daarna naar links. Houd deze oefening vijf tot acht ademhalingen vol per kant.

Twist

Ga op het puntje van je stoel zitten en draai hierbij de bovenkant van je lichaam naar links. Plaats hierbij je rechterarm op je linkerknie en je linkerarm op de rugsteun van de stoel. Houd deze beweging vijf tot acht ademhalingen vol. Draai daarna je lichaam naar rechts en herhaal de oefening.

Handenbinder

Leg je rechterhand achter op je schouderblad. Houd hierbij je elleboog langs je oor. Plaats daarna je linkerarm met de binnenkant van je handpalm op de rug en probeer je rechterhand vast te pakken. Wissel daarna van arm en herhaal de oefening.

Heupopener

Ga op het puntje van je stoel zitten en plaats je rechterenkel op je linkerknie. Houd hierbij je rug recht. Houd dit vijf tot acht ademhalingen vol en wissel daarna van been.

Activiteiten vandaag

Hoef je niet achter je bureau te zitten vandaag? Naar buiten! Een groep enthousiaste yogaliefhebbers volgde vanochtend een les van de Flying Yogi, georganiseerd door Optimel, ter ere van Wereld Yoga Dag. Na haar bezoek aan Noordwijk, vervolgt de reis per helikopter naar Hotel New York in Rotterdam, waar de Flying Yogi aan de oevers van de Maas een tweede les zal geven. Wereld Yoga Dag wordt ‘s middags afgesloten in het Kromslootpark in Almere.

Foto: Janneke Nooij  

Meer oefeningen

Bekijk onderstaande video van Moving Stillness voor meer yogaoefeningen.

Wil je je haar ook in conditie houden? Style het met de tips van beauty-expert Carmen Zomers. Hier legt ze uit hoe je mooie nonchalante krullen maakt. 

(Kun je de video niet zien? Bekijk ‘m dan via deze link)

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet