Zorgeloos snacken? Dat doe je met popcorn
Popcorn is de enige snack die uit onverwerkte, hele granen bestaat. Maar vermijd kant-en-klare popcorn. Die wordt doorgaans bereid met ongezonde vetten en (te) veel zout of suiker. Pop vooral zelf. Een paar tips.
Lekker en veelzijdig: dat is popcorn. Het leent zich goed als gezond tussendoortje of fijne kindertraktatie. Drie simpele tips en een verrassend receptje:
- Gebruik biologische pofmaïs.
- Kies een soort olie of vet die voor verhitting is geschikt. Biologische kokosolie, ghee- of arachide-olie bijvoorbeeld. Daar zitten ook goede vetzuren en vitamines in.
- Wees je ervan bewust dat alles wat je over de popcorn strooit - op zout en kruiden na - extra calorieën toevoegt.
- Lekker: meng 175 gram popcorn met 3 el mapyle syrup en 50 g fijngehakte pecannoten.
Zelf popcorn maken?
In deze video zie je hoe!