null Beeld

Zorgeloos snacken? Dat doe je met popcorn

Popcorn is de enige snack die uit onverwerkte, hele granen bestaat. Maar vermijd kant-en-klare popcorn. Die wordt doorgaans bereid met ongezonde vetten en (te) veel zout of suiker. Pop vooral zelf. Een paar tips.

Lekker en veelzijdig: dat is popcorn. Het leent zich goed als gezond tussendoortje of fijne kindertraktatie. Drie simpele tips en een verrassend receptje:

- Gebruik biologische pofmaïs.

- Kies een soort olie of vet die voor verhitting is geschikt. Biologische kokosolie, ghee- of arachide-olie bijvoorbeeld. Daar zitten ook goede vetzuren en vitamines in.

- Wees je ervan bewust dat alles wat je over de popcorn strooit - op zout en kruiden na - extra calorieën toevoegt.

- Lekker: meng 175 gram popcorn met 3 el mapyle syrup en 50 g fijngehakte pecannoten.

Zelf popcorn maken?

In deze video zie je hoe!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden