null Beeld

Zomers toetje met mango en kardemom

Dit zonnige toetje met mango en kardemom uit het nieuwste kookboek van Rose Elliot, 30 Minuten Vegetarisch, is heerlijk romig. Lekker en fris op warme dagen!

Dit zonnige toetje met mango en kardemom uit het nieuwste kookboek van Rose Elliot, 30 Minuten Vegetarisch, is heerlijk romig. Lekker en fris op warme dagen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 grote, rijpe, zoete mango

200 ml double cream of slagroom

200 ml Griekse yoghurt

zaadjes van 4–6 kardemompeulenm, fijngestampt

4 takjes vers munt, ter garnering

Bereidingswijze

Schil de mango, snijd hem om de pit in plakken en snijd de plakken vervolgens in grove stukken. Verwijder ook het vruchtvlees direct rond de pit.

Pureer de stukken mango met een mixer tot een gladde, dikke puree. Klop de room tot hij dik is en zijn vorm behoudt en spatel hem dan voorzichtig door de yoghurt.

Voeg de mangopuree en de fijngestampte kardemom aan het yoghurt-roommengsel toe en roer het er voorzichtig door, zodat het toetje goud met witte strepen krijgt.

Schep het mengsel in afzonderlijke glazen en garneer ze met een paar blaadjes verse munt.

Maak het veganistisch: Gebruik dikke ongezoete sojayoghurt en zijden tofoe: die is niet zo stevig als gewone tofoe en je kunt hem los roeren. Hij is verkrijgbaar bij goed gesorteerde natuurvoedingswinkels en toko’s.

Tip van Rose Elliot: Gebruik een goed gerijpte mango, dan hoef je er geen extra suiker aan toe te voegen.

Meer vegetarische recepten

Maak je vegetarische menu compleet!

- Toscaanse bonensoep

- Tuinbonenlasagne

- Warme quinoasalade met tuinbonen en granaatappel

Het boek is voor €19,95 te bestellen via Kosmos Uitgevers. ISBN 9789021553023

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden