null Beeld

Zomers genieten van sperziebonen met chorizo

Sommige ingrediënten lijken wel voor elkaar gemaakt, zoals beetgare sperziebonen en pittige chorizo. Je maakt er dit heerlijke bijgerecht mee.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 250 g sperziebonen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 100 g chorizo, in plakjes
  • paar takjes tijm
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper, zout

Zo maak je het zomerse bijgerecht

  1. Kook de bonen in ± 7 min. beetgaar. Spoel ze koud en laat uitlekken.
  2. Verwarm de olie op middelhoge pit en fruit hierin de knoflook 1-2 min. Bak de chorizo en de tijm 2-3 min. mee.
  3. Schep de bonen en de pijnboompitten erdoor en bak 3-4 min. omscheppend, zodat ze licht kleuren.
  4. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kaas. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Productie | Colette Beyne

Beeld | House of Pictures

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden