null Beeld

Zomers cocktail recept: limoncello-prosecco met munt, mmm…

Een frisse cocktail roept bij veel mensen direct een zomergevoel op! En dat is niet zo gek. Je ziet jezelf direct zitten op een tropisch strand, cocktail in de hand en relaxen maar. Dat tropische strand kunnen we je niet geven. Een recept voor een fantastische cocktail wel!

Kies voor limoncello-prosecco of een alcoholvrije versie van citroenlimonade met licht bruisend mineraalwater, in 5 minuutjes klaar!

Wat heb je nodig voor 6 glazen?

  • 1 biologische citroen
  • 120 ml limoncello
  • 1 fles gekoelde prosecco
  • paar takjes munt

Bereidingswijze:

  1. Trek mooie dunne sliertjes van de citroenschil.
  2. Verdeel de limoncello en de munt over 6 hoge glazen en vul aan met prosecco.
  3. Versier met de citroenschil.

Bereidingstijd: ± 5 min.

Mocktail-tip: liever alcoholvrij? Gebruik dan in plaats van de limoncello een scheutje citroenlimonade en vervang de prosecco door licht bruisend mineraalwater.

Zo hoort het er dan uit te zien:

null Beeld

Productie | Colette Beyne

Fotografie| Maaike van Haaster

Styling | Silke Visscher

Foodstyling | Gees van Asperen

Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden