null Beeld

Zoete kaastaart met limoen

Voor wie van fris houdt is deze kaastaart met limoen een aanrader. Door de garnering van limoenschil en rozenblaadjes ook nog eens heel mooi om te zien.

• 150 g koekjes naar keuze

• 40 g boter of margarine

voor de vulling:

• 2 (biologische) limoenen

• 350 g ricotta

• 350 g mascarpone 

• 100 g suiker

• 3 eieren, gesplitst

• gedroogde rozenknopjes te gebruiken voor thee*

Stap voor stap:

• Verwarm de oven voor op 140°C.

• Doe de koekjes in een zakje en verkruimel ze met een deegroller.

• Smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor.

• Leg op de bodem van een springvorm van 22 cm Ø een cirkel bakpapier. Verdeel het boter-koekmengsel erover en druk met behulp van de bolle kant van een lepel stevig aan.

• Laat de bodem 30 min. opstijven in de koelkast.

• Rasp de schil van de limoen dun af met een zesteur en pers de vruchten uit.

• Meng intussen voor de vulling de ricotta met de mascarpone, de suiker en het limoensap.

• Mix de eierdooiers door het kaasmengsel.

• Klop de eiwitten met een handmixer stijf en meng voorzichtig door het mengsel.

• Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.

• Laat hem daarna afkoelen in de oven met de deur op een kier.

• Garneer de taart met de limoenschil en de losgehaalde rozenblaadjes.

* Onder meer te koop bij winkels van De Tuinen.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 1 uur oventijd.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden