Zó wordt je pannenkoek met kaas en spek een succes
Een pannenkoek met kaas en spek, heerlijk! Maar soms gaat het bakken ervan niet helemaal zoals je had gehoopt. Met déze tip wordt het een succes.
We bakken ze al jaren in Nederland, maar oorspronkelijk komen pannenkoeken uit China. Dat vertelt chef Hugo Kennis van kookzender 24kitchen in een video op ad.nl.
Je hebt ongetwijfeld zelf een recept en manier van werken die je altijd volgt als je pannenkoeken gaat bakken. Heb je die niet of wil je eens iets nieuws proberen, volg dan het stappenplan van Hugo in zijn video.
Zó doe je het
De basisingrediënten voor pannenkoeken zijn bloem, melk en eieren. Hugo voegt daar kaas, spek en een snufje zout aan toe. Hij gebruikt boter om de pannenkoeken in te bakken.
De chef-bakker maakt eerst zijn beslag, laat dat even staan en bakt dan het spek. Als het spek is gebakken, doet hij er een lepel van het pannenkoekenbeslag overheen. Daarna zet hij het vuur wat lager. Zodra de bovenkant begint te stollen en de randen droog worden, kan de pannenkoek voorzichtig worden losgemaakt en is het een kwestie van 'omflippen'. Daarna gaat er wat kaas overheen en maakt hij de pannenkoek af met stroop. Eet smakelijk!
Zó mislukt je eerste pannenkoek nooit meer
De eerste pannenkoek mislukt ongelooflijk vaak. Volgens de website van 24kitchen wordt dat eerste exemplaar zo vaak een misbaksel omdat de pan nog niet heet genoeg is. Dit kun je testen door er een paar druppels water in te laten vallen. Als ze rustig verdampen, is de pan nog niet op temperatuur. Pas wanneer het water in kleine druppels over de bodem danst, zit je goed en is-ie heet genoeg voor een geslaagde pannenkoek. Lees hier nog meer tips.
Bronnen | ad.nl, 24kitchen.nl
Foto | iStock
Ook interessant om te lezen
- Een rondje geven op het terras? In deze stad is dat het goedkoopst
- Nieuwe suiker zonder calorieën in de maak
- Hoeslaken opvouwen? Deze vrouw maakt er een feestje van
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.